Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta: România este capabilă ca în trei ani să aducă bugetul apărării la 2% din PIB

Victor Ponta: România este capabilă ca în trei ani să aducă bugetul apărării la 2% din PIB

Un articol de: - 02 Oct 2014, 13:06
Victor Ponta: România este capabilă ca în trei ani să aducă bugetul apărării la 2% din PIB Foto: B1 TV Economic

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că România este capabilă să asigure o creștere a bugetului aolcat cheltuielilor de apărare în următorii trei ani, până se va ajunge la angajamentul minim de 2% din PIB, relatează Mediafax.

”În urmă cu zece ani, România a făcut două alegeri fundamentale pentru securitatea sa, intrarea în Alianţa Nord-Atlantică şi pentru dezvoltarea sa, prin intrarea în Uniunea Europeană. Mă bucur că la zece ani după, toți cei care au avut încredere că România este un aliat serios nu au fost dezamăgiţi”, a declarat premierul Victor Ponta, la inaugurarea Expoziţiei NATO în domeniul Apărării împotriva Rachetelor Balistice.

”Prin asigurarea frontierei estice a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene, România dovedeşte seriozitate, ataşament la valorile democratice şi constituie pentru alte ţări din regiune un exemplu de succes”, a mai spus primul ministru.

Totodată, Victor Ponta a făcut referire la vizita pe care o va face joi la Kiev.

”Vreau să vorbesc cu omologii mei despre proiectul de succes al României, care a început în urmă cu mai mulţi ani dar care arată vecinilor noştri că drumul democratic, către valori europene şi transatlantice, solidaritatea şi sprijinul pe care îl acordăm pentru apărarea integrităţii teritoriale, pentru apărarea instituţiilor democratice este drumul corect pe care şi celelalte ţări din regiune au dreptul să meargă, fără niun fel de interferenţă”, a declarat șeful Executivului.

El a menţionat că ”ştie foarte bine care sunt şi costurile acestui parteneriat cu NATO”.

”Nu există securitate fără costuri, nu există apărare în care să nu ai contribuţii, iar România îşi îndeplineşte acest obligaţii. România este capabilă să asigure, aşa cum a făcut în ultimii doi ani, o creştere a bugetului alocat cheltuielilor de apărare, aşa vom face şi în următorii trei ani, până vom ajunge la acel angajament minim de 2% din PIB, pe care să îl alocăm apărării noastre naţionale şi internaţionale”, a afirmat primul-ministru.

Ponta a mai spus că ”alegerea pe care România a făcut-o în urmă cu zece ani a fost una corectă şi reprezintă un exemplu de succes pentru vecinii din regiune”.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta