Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta: Toate angajamentele cu partenerii externi, politicile economice și ficale rămân stabile

Victor Ponta: Toate angajamentele cu partenerii externi, politicile economice și ficale rămân stabile

Un articol de: - 08 Aug 2012, 15:15
Victor Ponta: Toate angajamentele cu partenerii externi, politicile economice și ficale rămân stabile Economic

Premierul Victor Ponta a declarat, în urma întâlnirii cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional, că angajamentele asumate față de partenerii internaționali au fost respectate și este important ca acestea să fie respectate în continuare, iar stabilitatea și predictibilitatea economică să fie păstrate.

„Tot ceea ce ne-am angajat și toate politicile noastre economice și fiscale rămân stabile. Instituțiile statului și instituțiile guvernamentale își fac în continuare datoria, iar criza politică pe care eu am considerat-o încheiată pe 29 iulie, odată cu finalizarea referendumului, nu va afecta mai mult, până la urmă, viața economică si celelalte elemente concrete,” a spus acesta.

Premierul a precizat și că acțiunile Guvernului și ale Băncii Naționale Române vor fi convergente în ce privește dialogul și acordurile cu instituțiile internaționale. Guvernul va păstrat toate condițiile macroeconomice convenite cu acestea, condiții care țin de deficitul bugetar, datoria publică, reformele structurale.

„Am avut o discuție foarte bună și a fost apreciată adoptarea legislației privind domeniul gazelor și energiei electrice. De asemenea, vom merge mai departe cu listarea pe Bursă și privatizarea în ceea ce privește pachetele de acțiuni pe care statul le mai deține, fie că este vorba de Transgaz, fie că este vorba de Oltchim,” a mai adăugat premierul, subliniind că cel care va prelua Oltchim trebuie să asigure locuri de muncă, stabilitatea societății și locurile de muncă din cadrul societăților care lucrează cu Oltchim.

S-a discutat și despre sitația de la Hidroelectrica, Victor Ponta arătând că Guvernul său a fost „singurul care a avut curajul să ia măsurile necesare” pentru rezilierea contractelor cu „băieții deștepți, care prejudiciau grav interesele statului român, ale Hidroelectrica și distorsionau piața.”

„Când Hidroelectrica va reveni în septembrie – octombire la statutul său normal, va fi o companie mult mai puternică, o companie curățată de acele contracte care o afectau și va reprezenta pentru statul român un adevărat <>, un adevărat element pozitiv,” a mai spus premierul.

Guvernul a vorbit cu FMI și despre ce dorește să facă în continuare, în 2013, în ce privește modul de încasare al TVA-ului, sprijinul acordat fioscal agriculturii, afectate de secetă, despre absorbția fondurilor europene și despre reforma în sănătate, în legătură cu care Executivul rămâne deschis dialogului și observațiilor, pentru a face o lege aplicabilă.


Victor Ponta, declarații în urma întâlnirii cu delegația FMI
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   FMI,   Fondul Monetar International,   discutii,   Guvernul Romaniei,   hidroelectrica,   Oltchim,   Transgaz