Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta va prezenta în Parlament noul acord cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială

Victor Ponta va prezenta în Parlament noul acord cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială

Un articol de: - 17 Sep 2013, 09:33
Victor Ponta va prezenta în Parlament noul acord cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială Foto: romanialibera.ro Economic

Victor Ponta va prezenta, marți, în Parlament, noul acord cu Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială, relatează Agerpres.

Premierul a anunțat că proiectul final de scrisoare de intenție a fost trimis la FMI pe 12 septembrie.

"Am făcut cerere să prezentăm în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, să vorbim despre principalele elemente care ţin de acordul nou cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială. Să prezentăm toate datele: avantaje, dezavantaje, lucruri importante. Ştiu că, cel puţin la fonduri europene, în special la Transporturi, dar şi la toate celelalte, din momentul în care avem acordul cu Comisia Europeană şi cu FMI, din nou, vom primi 'top-up'-ul acela de 10%, care înseamnă sute de milioane de euro'', a afirmat Ponta săptămâna trecută.

Noul acord va fi confidențial până la momentul întrunirii board-ului FMI, însă parlamentarii vor avea acces la scrisoarea de intenţie.  

Potrivit șefului misiunii FMI, Andrea Schaechter, autoritățile române și şi reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene au ajuns la un acord la nivel tehnic în privinţa noului program de tip preventiv, care va fi pe o perioadă de 24 luni.

Asistenţa financiară va fi de patru miliarde euro, acordată în mod egal de FMI şi Comisia Europeană.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Parlamentul Romaniei,   Comisia Europeana,   Banca Mondiala