Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Viitor sumbru pentru centura Capitalei, care a rămas fără finanțare după rectificarea bugetară

Viitor sumbru pentru centura Capitalei, care a rămas fără finanțare după rectificarea bugetară

Un articol de: - 30 Aug 2012, 11:52
Viitor sumbru pentru centura Capitalei, care a rămas fără finanțare după rectificarea bugetară Foto: Glasul.ro Economic

Viitorul centurei Capitalei se anunță sumbru după ce, la ultima rectificare bugetară, a primit doar 3 milioane de euro, pentru anul 2012. Acest lucru se întâmplă la scurtă vreme după ce compania de drumuri a semnat un nou contract pentru reabilitarea centurii, relatează Ziarul Financiar.

În prezent doar 20 din cei 72 km ai centurii Capitalei sunt reabilitați, iar șansele de reabilitare în această toamnă a restului de 50 de kilometri sunt mici.

Centura se află în subordinea Com­paniei Na­ţio­nale de Autostrăzi şi Drumuri Na­ţio­nale din Ro­mânia (CNADNR), care nu poate acum decât să suspende con­tractele până când drumul de ocolire a Capitalei va primi din nou finanțare.

"Alocările bugetare la investiţii s-au redus. Pentru centura Capitalei, când s-a lansat licitaţia (pentru un tronson în cazul că­ruia a fost semnat contractul chiar săp­tă­mâna trecută - n.red.), era alocat un anu­mit buget, acum acesta a scăzut. Avem drep­tul să ţinem suspendat contractul o perioadă, până avem bani. Sperăm ca anul viitor să avem banii necesari pentru centură", a declarat, pentru sursa citată, Mircea Pop, directorul general al CNADNR.

Pentru anul 2012, alocările pentru modernizarea centurii rutiere a Capitalei se mai ridică la doar 12,8 milioane lei (2,9 milioane Euro), deși la începutul anului erau alocați 209,4 milioane lei (47,6 mil. Euro), potrivit sintezei bugetului rectificat al Mi­nisterului Transporturilor publi­cată pe site-ul Ministerului de Finanţe. Mai mult, CNADNR a semnat, din 2008 până acum, nu mai puțin de cinci contracte pentru reabilitarea a 50 km din centură, pentru care nu are însă finanțare.

Citeşte mai multe despre:   rectificare bugetara