Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Violeta Alexandru avertizează: Modificarea OUG privind majorarea alocațiilor copiilor va duce la blocarea plăților

Violeta Alexandru avertizează: Modificarea OUG privind majorarea alocațiilor copiilor va duce la blocarea plăților

Un articol de: Beatris Ionita - 31 Iul 2020, 23:07
Violeta Alexandru avertizează: Modificarea OUG privind majorarea alocațiilor copiilor va duce la blocarea plăților Foto: gov.ro Economic

Violeta Alexandru a avertizat, vineri, la finalul ședinței de Guvern, că modificarea OUG privind majorarea alocațiilor de către PSD, ar duce la blocarea plăților către beneficiarii finali.

Mai exact, dacă se va interveni asupra ordonanței prin care majorarea alocațiilor se va face cu 20%, de la 1 august, și nu cu 100% cum este prevăzut în lege, alocațiile nu vor mai fi majorate.

„În momentul în care PSD face acest lucru vor opri plățile pentru copii, ca să înțelegem care este consecința. Începând de sâmbătă, Ordonanța își are aplicare în practică, ne pregătim pentru creșterea prevăzută în OUG. Orice măsură ia PSD, înseamnă oprirea, blocarea sumelor suplimentare în alocație”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a ținut să sublinieze că orice modificarea adusă ordonanței ar putea avea consecințe grave.

„Orice tentativă a PSD de a bloca sau de a schimba textul ordonanței înseamnă să blocăm plățile”, a mai afirmat Alexandru.

Şeful Ministerului a mai atras atenția și asupra faptului că dacă PSD va risca să nu mai fie acordați banii, pentru un joc politic, va trebui să răspundă românilor de ce în luna următoare copiii nu vor primi sumele mărite.

Alexandru a declarat că Ordonanţa care prevede majorarea alocaţiilor a fost adoptată în şedinţa de Guvern de vineri, chiar dacă la începutul săptămânii anunţase că dublarea alocaţiilor se va face în etape care se vor întinde până în 2022. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

 

A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   ministrul muncii,   Violeta Alexandru,   alocatii copii