Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Viorica Dăncilă: Guvernul va aproba proiectul privind declaraţia unică pentru plata contribuţiilor

Viorica Dăncilă: Guvernul va aproba proiectul privind declaraţia unică pentru plata contribuţiilor

Un articol de: - 15 Mar 2018, 12:57
Economic

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că proiectul de ordonanţă de urgenţă (OUG) referitor la declaraţia unică pentru plata contribuţiilor se află pe ordinea de zi a şedinţei şi va fi adoptat.

"Încă înainte de preluarea mandatului, am promis că Declarația 600 va dispărea, am cerut o nouă reglementare să vină în sprijinul contribuabilului prin simplificare și justificare rațională a procedurilor. Astăzi (joi, n.r.) vom avea pe ordinea de zi actul normativ referitor la declaraţia unică. (...) Vom adopta ordonanţa prin care vom introduce noua reglementare de plată a impozitului pe venit, CAS şi CASS. În primul rând, persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS vor completa o unică declaraţie şi nu şapte declaraţii, cum a fost până acum", a declarat Viorica Dăncilă.

„Noul formular se va depune o dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie, plata contribuțiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019”, a precizat premierul.
Ordonanța mai prevede că impozitul pe venit va fi plătit la venitul estimat.

„Practic, cetățenii vor avea mai puțin timp de petrecut pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale, iar ANAF va putea lucra mai repede, mai bine și cu costuri mai mici pentru a procesa declarațiile și a emite deciziile de impunere”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă pus în dezbatere de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Declaraţia unică urmează să unească şapte declaraţii: D200, D201, D220, D221, D600, D604 şi D605.

Numărul estimat de contribuabili care vor depune declaraţia unică este de 964.166, conform MFP.
 

Citeşte mai multe despre:   declaratia unica,   OUG,   plata contributiilor,   CAS,   CASS,   impozit,   ANAF,   MFP