Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Premierul Dăncilă a anunțat ce se întâmplă cu banii de pensii: Care sunt cele mai afectate categorii

Premierul Dăncilă a anunțat ce se întâmplă cu banii de pensii: Care sunt cele mai afectate categorii

Un articol de: - 01 Mai 2018, 10:18
Premierul Dăncilă a anunțat ce se întâmplă cu banii de pensii: Care sunt cele mai afectate categorii Foto: gov.ro Economic

Viorica Dăncilă a negat informaţiile conform cărora sumele virate către Pilonul II de pensii ar fi scăzut în ultimul an. Premierul a declarat luni seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că în ianuarie 2018 acestea au înregistrat o creştere de 19,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Contribuţiile la Pilonul II de pensii în ianuarie 2017 erau de 493 de milioane de lei, în ianuarie 2018 - 590 de milioane de lei. Deci, vorbim de o creştere de 19,6%. Deci, aţi văzut că apar foarte multe ştiri care vor să creeze incertitudine. Eu zic că până nu venim cu o formă finală, toate aceste speculaţii... În niciun caz pensionarii nu vor pierde. (...) Dar în acelaşi timp se vehiculează din ce în ce mai mult faptul că un pensionar are posibilitatea să opteze pentru Pilonul II de pensie sau nu. Orice decizie pe care o vom lua legat de Pilonul II de pensii va fi foarte bine argumentată, justificată, explicată. De aceea aţi văzut că în ultima perioadă nici nu am mai venit cu foarte multe lucruri care se spun de o parte sau de alta. Venim cu o formă finală, o explicăm oamenilor, astfel încât să poată să aibă o imagine clară a Pilonului II de pensie", a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.

Premierul a mai anunțat că proiectul legii pensiilor se va dezbate în sesiunea parlamentară din toamnă, iar acesta va respecta principiul  "pensie egală" pentru "muncă egală". 

"Categoric da (proiectul va fi dezbătut - n.r.). Este una dintre promisiunile programului de guvernare, alături de legea educaţiei, legea sănătăţii, legea manualelor. Eu vreau ca programul de guvernare să fie implementat", a mai spus Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește calendarul creșterii pensiilor, premierul a explicat: "Avem în vedere creşteri de pensii începând cu 1 iulie, anul acesta, astfel încât vom creşte, începând cu 1 iulie, punctul de pensie de la 1.000 la 1.100 de lei. Vom creşte pensia minimă de la 520 de lei la 640 de lei. Aşa cum am avut o programare a creşterii salariilor, avem o programare şi a creşterii pensiilor. Astfel, în 2019 punctul de pensie va ajunge la 1.265 de lei, iar în 2020 punctul de pensie va ajunge la 1.775 de lei".

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila