Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Virgil Guran: Economia României este bolnavă, trebuie să luăm măsuri. Nu dorim ca bugetarii să aibă salarii mai mici, ci să echilibrăm economia (VIDEO)

Virgil Guran: Economia României este bolnavă, trebuie să luăm măsuri. Nu dorim ca bugetarii să aibă salarii mai mici, ci să echilibrăm economia (VIDEO)

Un articol de: Beatris Ionita - 18 Feb 2021, 22:28
Virgil Guran: Economia României este bolnavă, trebuie să luăm măsuri. Nu dorim ca bugetarii să aibă salarii mai mici, ci să echilibrăm economia (VIDEO) foto: Facebook @ Guran Virgil Economic

Virgil Guran, vicepresedinte PNL, a vorbit, joi seară, într-o intervenție pe B1 TV, despre acțiunile care trebuie luate pentru redresarea economiei. 

"În momentul de față avem un buget care trebuie organizat de asa natură încât să putem face față tuturor problemelor. Referitor la anumite sporuri, într-adevăr trebuie gândit foarte bine în asa fel încât banii sa ajungă, în același timp oamenii să fie stimulați să lucreze, dar să nu fie acordați bani care nu trebuie să fie acordați. Trebuie sa înțeleagă toată lumea, indiferent cine rea cum la guvernare trebuia să ia niște masuri să echilibreze economia. Economia nu ne lasă să venim cu soluții care nu sunt viabile. Lucrurile acestea sunt foarte clare, precise exista o lege economică nescrisa pe care dacă nu p respectam ne lovește. Încercam sa facem în asa fel încât să ținem România în echilibru. Avem acest curaj, alții s-au dat la o parte în acest moment. Măsurile pe care trebuie să le luăm sunt comparabile cu cele pe care trebuie să le ia un doctor. Economia României este bolnavă, trebuie să luăm măsuri.

Sunt anumite sporturi care sunt ciudate, altele sunt normale. Este o situație foarte grea în care trebuie să luăm niște măsuri. Noi nu dorim ca bugetarii să aibă salarii mai mici, noi ne dorim sa echilibram economia, cei care lucrează în domeniul privat să câștige la nivelul la care trebuie să câștige într-o tara normală", a declarat Virgil Guran

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ordonanța de Urgență privind eliminarea sporurilor a fost adoptată

 

Premierul Florin Cîțu a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de joi, că a fost adoptată Ordonanța de Urgență propusă de Ministerul Finanțelor privind unele măsuri fiscal-bugetare pe 2021. Cîțu a subliniat că OUG era necesară pentru a fi adoptat bugetul pe acest an. Guvernul va face acest lucru în ședința de vineri.

„A fost aprobată OUG pentru unele măsuri fiscal-bugetare, o OUG de care aveam nevoie pentru a putea aproba legea bugetului. OUG va fi publicată în Monitorul Oficial și mâine vom avea ședință pentru a adopta bugetul pe 2021. E vorba despre eliminarea sporului din prefecturi de 30%, menținerea punctului de pensie de 1.442 lei - o economie la buget de aproape 8 miliarde, se proprogă legea privind statul personalului feroviar, voucherele au fost amânate pentru 2022. Deja în circulație sunt cele prelungite din 2019 și 2020”, a declarat premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

Citeşte mai multe despre:   Virgil Guran,   economie,   sporuri