Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Virgil Popescu: Cred că în această vară turismul intern a fost la cele mai ridicate cote

Virgil Popescu: Cred că în această vară turismul intern a fost la cele mai ridicate cote

Un articol de: Irina Mina - 02 Sep 2020, 00:08
Virgil Popescu: Cred că în această vară turismul intern a fost la cele mai ridicate cote Foto: facebook.com/Virgil Popescu Economic

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, crede că turismul intern a fost în această vară la cele mai ridicate cote şi va avea încasări mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

 

Virgil Popescu: Cred că foarte mulţi turişti români au preferat din motive de siguranţă să îşi petreacă vacanţele în România

 

Ministrul a declarat, marți seară, la Realitatea Plus, că turismul intern a fost la cele mai ridicate cote, românii preferând să îşi petreacă vacanţele în România.

”Eu vă spun că în această vară cred că turismul intern a fost la cele mai ridicate cote. Pe litoral este absolut plin, la munte e plin, în nordul Moldovei e plin, în Maramureş e plin, pe Clisura Dunării nu găseşti loc să rezervi nici în septembrie. Cred că foarte mulţi turişti români au preferat din motive de siguranţă probabil şi de sănătate să îşi petreacă vacanţele în România. De aceea cred că pe perioada aceasta de vară nu putem vorbi în turism de pierderi mari. Evident dacă adunăm din urmă per total ieşim în pierdere, dar a fost recuperată în perioada de vară o foarte mare parte din pierdere. Aştept cu foarte mare interes comunicarea statisticii aferentă lunii august ca să vedem exact unde ne vom situa”, a afirmat Virgil Popescu.

Acesta mai crede că turismul intern în această perioadă de vară va avea încasări mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

 

Ce sectoare au mers bine în această perioadă

 

Oficialul  a mai vorbit şi despre alte sectoare care au mers bine în această perioadă, exemplificând industria farmaceutică sau retailul.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

”Am avut industrii care s-au refăcut, s-au redimensionat şi au trecut de la o producţie de confecţii la materiale sanitare, măşti, dispozitive medicale. Au avut foarte multe comenzi şi au furnizat materiale esenţiale românilor. Industria farmaceutică a mers foarte bine. Retailul, magazinele mari, au mers foarte bine. Bunurile de larg consum, am observat pe statistică că volumul bunurilor de larg consum a fost foarte mare în iulie comparativ cu lunile trecute. Oamenii au stat acasă şi s-au gândit să îşi schimbe maşina de spălat sau televizorul”, a spus ministrul.

 

Virgil Popescu, despre redeschihderea restaurantelor

 

Totodată, Virgil Popescu a reamintit că de marţi au fost redeschise restaurantele şi la interior, cu anumite condiţii, precum existenţa unui dezinfectant la intrarea în restaurant, intrarea doar cu rezervare prealabilă, purtarea măştii în interior atunci când nu se mănâncă, o masă ocupată alta nu, faptul că nu se servesc băuturi şi mâncare în picioare sau în cazul locurilor de la bar.

”Sunt mai multe reguli care sunt de bun simţ. Am renunţat la ideea purtării mănuşilor de către chelneri”, a menționat ministrul.

 

Restaurantele, deschise din 1 septembrie

 

Reamintim că de marți, 1 septembrie, s-au redeschis restaurantele și cafenelele în interior, dar și cinematografele și instituțiile care organizează concerte sau spectacole.

Reluarea activității, însă, se face în condiții speciale, dată fiind epidemia de coronavirus, și doar în județele în care incidenţa cumulată a îmbolnăvirilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori. Autoritățile au stabilit mai multe norme sanitare, menite să prevină răspândirea SARS-CoV-2 printre angajați și clienți. Barurile, cluburile şi discotecile rămân închise.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu