Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Virgil Popescu, despre Legea offshore: „În acest moment nu avem un consens politic în Parlament pentru a o modifica”

Virgil Popescu, despre Legea offshore: „În acest moment nu avem un consens politic în Parlament pentru a o modifica”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 14 Iul 2020, 11:23
Virgil Popescu, despre Legea offshore: „În acest moment nu avem un consens politic în Parlament pentru a o modifica” Foto: gov.ro Economic

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că partidele politice parlamentare nu au ajuns până acum la un consens, astfel încât să fie modificată Legea offshore, iar investitorii din Marea Neagră să înceapă extracţia de gaze.

 

Virgil Popescu: ”După părerea mea, acea Lege offshore era ok, acceptată de companii”

 

Ministrul Economiei a mai precizat că, după părerea lui, ”acea Lege offshore era ok, acceptată de companii”.

"Spun asta dintotdeauna. Am participat la facerea Legii offshore în Parlament. Am fost şi sunt deputat. După părerea mea, acea Lege offshore era ok, acceptată de companii. A venit Ordonanţa 114 care a pus în cap practic orice liberalizare, orice tendinţă de investiţii în România. Ne-am angajat că deblocăm investiţiile în Marea Neagră şi pentru asta am spus că este nevoie de două lucruri. O dată, abrogarea Ordonanţei 114. A făcut Guvernul acest lucru imediat ce a venit la guvernare. Şi al doilea lucru: modificarea Legii offshore, dacă se doreşte acest lucru, dar acest lucru nu se poate face de către Guvern, ci doar în Parlament. Pentru că, dacă Guvernul, prin absurd, dă Ordonanţă de Urgenţă şi modifică, ajunge în Parlament şi Parlamentul, observaţi ce probleme sunt cu Legea carantinei şi izolării, vă daţi seama ce bucurie ar fi în Parlament", a afirmat Virgil Popescu, pentru Agerpres.

Oficialul consideră că este nevoie de un consens politic în Parlament pentru a trece o astfel de lege.

"În Parlament trebuie ajuns la un consens cu toate forţele politice în aşa fel încât acea modificare a Legii offshore să fie acceptată şi să întrunească consensul politic sau marea majoritate, 80%-90% din Parlament. Atâta timp cât acest consens nu există, şi nu există, că astfel s-ar fi realizat, nu are rost să discutăm", a subliniat ministrul.

Ministrul a mai amintit că Guvernul a eliminat, recent, obligaţia producătorilor de a vinde pe bursă 50% din volume, înlocuind-o cu gas release program, care prevede ca 40% din producţie să fie vândută pe bursă, la un preţ de pornire stabilit de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie.

"Am mai făcut un pas în Guvern. S-a cerut de către toţi investitorii din Marea Neagră să se elimine acea obligaţie de a vinde pe piaţa centralizată jumătate din producţia de gaze. Odată cu liberalizarea de la 1 iulie am înlocuit atât în producţia offshore cât şi onshore acea obligaţie de a vinde pe piaţa centralizată cu obligaţia de a intra într-un gas release program. Practic am eliminat şi această ultimă barieră. Tot ce a putut să facă Guvernul a făcut", a spus oficialul.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu