Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Virgil Popescu, despre situația minerilor din Valea Jiului: Avem temeiul legal să plătim pe trei luni salarii restante. Facem absolut tot ce ține de noi (VIDEO)

Virgil Popescu, despre situația minerilor din Valea Jiului: Avem temeiul legal să plătim pe trei luni salarii restante. Facem absolut tot ce ține de noi (VIDEO)

Un articol de: Beatris Ionita - 19 Feb 2021, 22:01
Virgil Popescu, despre situația minerilor din Valea Jiului: Avem temeiul legal să plătim pe trei luni salarii restante. Facem absolut tot ce ține de noi (VIDEO) Economic

Virgil Popescu, ministrul Energiei a vorbit, vineri seara, în emisiunea "Actualitatea cu Tudor Mușat" de pe B1 TV, despre demersurile legale pe care le-a întreprins pentru ca minerii din Valea Jiului să își primească salariile restante. 


"Noi de săptămâna trecută aprobat o Ordonanță de Urgență care modifica legea de funcționare a fondului de garantare a creanțelor salariale. Practic, la nivelul bugetului Ministerului Muncii există un fond prin care se pot plăti trei luni restante de salarii ale companiilor care din diverse motive nu pot plăti salariile. Din acest fond erau excluse companiile în insolvență, cum este Complexul Energetic Hunedoara. Am introdus și companiile în insolvență prin OUG, săptămâna trecută s-a aprobat. Avem temeiul legal să plătim pe trei luni salarii restante. Facem absolut tot ce tine de noi, de Ministerul Energiei, să găsim o soluție viabilă, să restructurăm compania și să poată funcționa mai departe"

 

Când își vor primi salariile minerii din Valea Jiului

 

Ministrul a declarat că minerii vor fi plătiți săptămâna viitoare, iar în următoarele trei luni vor trebui găsite soluții pentru ca situația să nu se mai repete. 

"Eu cred că în prima jumătate a săptămânii viitoare, minerii își vor primi salariile restante pentru o perioadă de trei luni. În aceste luni trebuie să găsim o soluție în așa fel încât să finalizăm restructurarea, să vedem ce își doresc oamenii de acolo pentru continuarea activității... Trebuie să avem grijă ca oamenii să-și primească salariile, să aibă un venit, să aibă ce pune pe masă", a mai completat Virgil Popescu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Minerii refuză să iasă din subteran de trei zile

 

Minerii au protestat vineri pentru a treia zi consecutiv. Aproximativ o sută de ortaci au intrat în Mina Lupeni miercuri seara şi au refuzat să mai iasă de acolo. Sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale din ianuarie şi nici tichetele de masă de aproximativ zece luni. De asemenea, sunt restanţe de 11 luni la plata transportului spre şi dinspre serviciu.

Minerii au cerut demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara. Mai vor şi plata salariilor în zilele de 15 şi 30 ale lunii,  tichete de masă şi plata restanţelor la decontul de transport. Minerii de la Livezeni au anunţat că sunt solidari cu ortacii din Lupeni, aşa că cei din schimbul al III-lea rămân şi ei în subteran. 

Cristian Roșu, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, a demisionat din funcție, în urma discuțiilor purtate vineri, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. 

Cristian Roșu s-a declarat vinovat pentru neplata salariilor, informează News.ro. Decizia a luat-o după ce minerii din Lupeni au solicitat demisia conducerii CEH, inclusiv a directorului general Samuel Dioane. De asemenea, protestatarii au cerut achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni și a transportului, restant de 11 luni. 

Citeşte mai multe despre:   Ministrul Economiei, Virgil Popescu,   mineri,   protest,   Valea Jiului