Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Virgil Popescu: În ultimii 10 ani nu s-a construit nicio capacitate de producere a energiei electrice şi am ajuns să importăm. E strigător la cer

Virgil Popescu: În ultimii 10 ani nu s-a construit nicio capacitate de producere a energiei electrice şi am ajuns să importăm. E strigător la cer

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Aug 2020, 00:50
Virgil Popescu: În ultimii 10 ani nu s-a construit nicio capacitate de producere a energiei electrice şi am ajuns să importăm. E strigător la cer Foto: gov.ro Economic

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat, miercuri seară, că în ultimii zece ani nu s-a construit nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România și am ajuns chiar să importăm energie, lucru care i se pare pur și simplu strigător la cer. Ministrul liberal a mai afirmat că fix de anul viitor vor începe construcţiile de noi capacităţi, iar el va avea grijă să împingă de la spate toate companiile, fie că sunt de stat sau private, mai ales că banii există.

 

Virgil Popescu: Am ajuns să importăm energie. E strigător la cer

 

„În ultimii 10 ani nu s-a construit absolut nimic, nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România. Este strigător la cer ce s-a întâmplat şi am ajuns să importăm energie. Acest lucru trebuie să înceteze şi trebuie să ne apucăm de treabă. Sunt SF-uri, mă refer la studii de fezabilitate, în derulare şi o să vedeţi că încep efectiv de anul viitor construcţiile de noi capacităţi de energie electrică. Eu cât timp voi fi ministru mă voi ocupa ca acest lucru să se întâmple. Voi împinge toate companiile de la spate, fie că sunt din portofoliul nostru, fie că sunt private, să realizeze aceste investiţii”, a declarat Virgil Popescu, pentru Digi24.

Ministrul Energiei a insistat că bani există inclusiv pentru construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

„Sunt lucruri în derulare despre care nu putem vorbi acum, dar când o să putem vorbi, o să spunem exact cum au fost lucrurile, ce vrem să facem şi când le vom finaliza”, a mai precizat Popescu. 

El a adăugat că toate acestea se vor întâmpla până la sfârşitul anului.

 

Ludovic Orban: Pentru centrala nucleară de la Cernavodă avem planuri mari - Investiţii de 8 - 9 miliarde de euro 

 Carantină obligatorie pentru toţi aceşti români. Vor sta în case pentru 14 zile

La finele lunii iulie, premierul Ludovic Orban declara că Guvernul și-a propus să facă investiții de opt - nouă miliarde de euro la centrala nuclearoelectrică de la Cernavodă. Banii ar urma să fie folosiți pentru retehnologizarea reactorului 1 și pentru construirea reactoarelor 3 şi 4, lucrări preconizate să fie finalizate până în 2030.

El a mai precizat atunci că de la instalarea Guvernului PNL s-a produs „o schimbare de abordare”: „Vrem să realizăm aceste investiţii cu parteneri serioşi din zona euroatlantică, parteneri care să aibă expertiza, tehnologia necesară”.

În iunie, acționarii Nuclearelectrica (SNN) au aprobat în ședința AGA încetarea negocierilor cu compania chineză China General Nuclear Power Corporation pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.