Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Virgil Popescu: Prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta din zona de nord a litoralului (VIDEO)

Virgil Popescu: Prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta din zona de nord a litoralului (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 23 Feb 2021, 00:14
Virgil Popescu: Prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta din zona de nord a litoralului (VIDEO) Foto: pixabay.com Economic

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, luni seară, pe B1 TV, că în acest an va fi extrasă ”prima moleculă” de gaz românesc din Marea Neagră.  Acest lucru se va întâmpla în zona de nord a litoralului, în perimetrul Aurora.

 

Virgil Popescu anunță când va fi extrasă „prima moleculă” de gaz românesc din Marea Neagră

 

 ”Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult decât vom consuma noi, dar avem răgaz până în 2025, probabil, când ar putea să iasă prima moleculă din Neptun Deep. Fac o paranteză: prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta de compania Black Sea Oil and Gas, din alt perimetru, Aurora, din zona de nord a litoralului, este o descoperire mai mică, un perimetru mai mic decât Neptun Deep. Da, România este producător de gaze. Suntem printre puținii producători de gaze din Europa și până când va ieși gazul cel mult din Marea Neagră avem timpă să construim mai multe centrale de energie electrică cu producție de gaze pe care le-aș vedea în interiorul arcului Carpatic pentru că zona aceea a Transilvaniei nu este una unde se produce”, a declarat ministrul Energiei, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, unde a discutat și despre situația Complexului Energetic Hunedoara.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Popescu: Sunt convins că vom avea Romgaz ca acționar la zăcământul Neptun Deep

 

În acest context, Virgil Popescu s-a referit și la perimetrul Neptun Deep, declarându-se convins că în curând, compania Romgaz va prelua o parte din acțiuni.Cine este bărbatul de 68 de ani, din Onești, care a sechestrat și apoi a ucis doi muncitori, pe balconul locuinței sale. Criminalul a sunat chiar el la 112

”Avem un perimetru Neptun Deep care este cel mai bogat, unde este deținut 50% de Petrom, companie românească, deținută, la rândul ei, 51% de OMV, - statul român mai are 20% în Petrom -  și de către Exxon, companie americană, care dorește să vândă, dorește să iasă din această participație. Eu am spus, și suntem în negocieri, că dacă Exxon dorește să iasă, doresc ca compania românească, Romgaz, deținută 80% de statul român, să preia acest 50% al Exxon. Se discută între companii, se va ajunge la oferte, se va ajunge la negociere și eu sunt convins că în cel mai scurt timp vom avea Romgaz ca acționar, să dețină 50% din zăcământul Neptun Deep, împreună cu compania Petrom”, a mai spus Virgil Popescu.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu,   Marea Neagra