Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Virgil Popescu: România devine un jucător pe piața gazelor naturale (VIDEO)

Virgil Popescu: România devine un jucător pe piața gazelor naturale (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 18 Noi 2020, 13:51
Virgil Popescu: România devine un jucător pe piața gazelor naturale (VIDEO) Foto: facebook.com/Virgil Popescu Economic

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat, într-o conferință de presă, că România devine un jucător pe piaţa gazelor naturale și, pentru prima dată, statul face export de gaze naturale pentru că a găsit preţ mai bun în afara ţării.

“Pentru prima dată România face export de gaze naturale pentru că a găsit preţ mai bun în afara ţării. România devine un jucător pe piaţa gazelor naturale, ceea ce ne-am şi propus. Vom face şi deblocarea investiţiilor în Marea Neagră. A fost nevoie de abrogarea OUG 114, am făcut acest lucru”, a afirmat ministrul.

Totodată, el a menționat că Romgaz, producător şi furnizor de gaze naturale din România, companie controlată de statul român, negociază achiziţia participaţiei pe care americanii de la Exxon o au în proiectul de explorare din Marea Neagră.

“Dacă americanii de la Exxon doresc să iasă din acest proiect de investiţii din Marea Neagră, atunci Romgaz este interesat. În acest moment Romgaz este interesat şi discută să achiziţioneze întregul pachet pe care Exxon îl deţine în explorarea gazelor din Marea Neagră. Romgaz este o companie puternică şi care poate să exploateze cu Petrom în condiţii de egalitate gazele din Marea Neagră”, a afirmat Virgil Popescu.

Virgil Popescu: România devine un jucător pe piața gazelor naturale (VIDEO)

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu,   gaze naturale