Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Virgil Popescu: România va avea libertatea să aleagă cum va atinge ţintele de mediu până în 2030

Virgil Popescu: România va avea libertatea să aleagă cum va atinge ţintele de mediu până în 2030

Un articol de: Catinca Giosanu - 11 Dec 2020, 21:49
Virgil Popescu: România va avea libertatea să aleagă cum va atinge ţintele de mediu până în 2030 Foto: Guvernul României / Facebook Economic

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a precizat vineri seară că România va avea libertatea să aleagă cum va atinge ţintele de mediu stabilite pentru anul 2030, după ce în Consiliul European s-a ajuns la acordul privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu minimum 55%.

 

Virgil Popescu, după acordul european privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon

 

Anunțul a fost făcut pe una dintre cele mai utilizate relețe de socializare.

”În Consiliul European s-a ajuns la acordul privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu minimum 55% până în 2030. Preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat că România s-a asigurat ca interesele sale să fie acoperite, inclusiv prin menţinerea deciziei asupra mixului energetic naţional şi utilizarea gazului în procesul de tranziţie”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

 

30% din toate fondurile europene în următorii 7 ani vor fi folosite pentru astfel de proiecte

 

Virgil Popescu susține că Uniunea Europeană va ţine cont de specificul energetic al fiecărei ţări.

”România va avea libertatea să aleagă cum va atinge aceste ţinte de mediu. Vom avea la dispoziţie fonduri europene pentru a ajuta mai ales zonele miniere, dependente de cărbune, precum Valea Jiului. 30% din toate fondurile europene în următorii 7 ani vor fi folosite pentru proiecte care contribuie la reducerea emisiilor de carbon. Obiectivul de reducere al emisiilor de carbon va fi atins de către statele UE în cel mai eficient mod posibil din punct de vedere al costurilor. Toate statele membre vor participa la acest efort, pe baza principiilor de echitate şi solidaritate, fără a lăsa pe nimeni în urmă”, a mai scris Popescu.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

De asemenea, el a menționat că noul obiectiv pentru 2030 trebuie atins într-un mod care să păstreze competitivitatea Uniunii Europene.

"Obiectivul de reducere al emisiilor de carbon va fi atins de către statele UE în cel mai eficient mod posibil din punct de vedere al costurilor. Toate statele membre vor participa la acest efort, pe baza principiilor de echitate şi solidaritate, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Noul obiectiv pentru 2030 trebuie atins într-un mod care să păstreze competitivitatea UE şi să ia în considerare diferitele puncte de plecare ale statelor membre şi circumstanţele naţionale specifice şi potenţialul de reducere a emisiilor. Consiliul European recunoaşte necesitatea de a asigura interconexiunile, securitatea energetică pentru toate statele membre, astfel încât energia să fie la un preţ accesibil pentru toţi cetăţenii şi pentru companii", a adăugat ministrul Economiei.

Reamintim faptul că preşedintele Klaus Iohannis a participat zilele aceastea la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European. Principalele subiecte de pe agenda reuniunii au vizat negocierile privind Cadrul Financiar Multianual 2021 - 2027 şi Planul european de redresare economică, precum şi agrearea unui nou obiectiv climatic pentru 2030.

Citeşte mai multe despre:   ministrul Economiei,   emisii poluante,   reducere