Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Virgil Popescu: Sunt relativ optimist că economia își va reveni până la sfârșitul anului / Despre turismul intern: Cred că în această perioadă se va depăși un record de anul trecut

Virgil Popescu: Sunt relativ optimist că economia își va reveni până la sfârșitul anului / Despre turismul intern: Cred că în această perioadă se va depăși un record de anul trecut

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Aug 2020, 01:27
Virgil Popescu: Sunt relativ optimist că economia își va reveni până la sfârșitul anului / Despre turismul intern: Cred că în această perioadă se va depăși un record de anul trecut Foto: facebook.com/Virgil Popescu Economic

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, s-a arătat „relativ optimist” cu privire la șansele de revenire a economiei românești până la finele anului, după criza generată de epidemia de coronavirus. Acesta a remarcat faptul că economiile din Europa de Vest au repornit și merg spre turație maximă, fapt ce ne va ajuta și pe noi. Popescu a mai afirmat că se așteaptă ca turismul intern să depășească un record de anul trecut, în condițiile în care românii se pare că acum au preferat să-și petreacă vacanțele în țară. Cât despre investițiile publice, ministrul liberal a precizat că acestea nu au luat pauză, ba chiar „totul a mers ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic”.

 

Virgil Popescu e „relativ optimist” că economia își va reveni după criza COVID-19, până la finele anului

 

„Tot ce se întâmplă în Germania, în Europa, se vede în special în zona de automotive din România, care este foarte legată de industria europeană de automotive. Și discutam cu reprezentanți ai acestei industrii și îmi spuneau că au comenzi de 120% și că mai angajează oameni.

E clar că dacă ei angajează să producă componente pentru industria auto, au piață în partea cealaltă, în Europa de Vest, să vândă. E clar că economiile din Europa de Vest au repornit și merg spre turație maximă.

Eu sunt relativ optimist că economia României își va reveni până la sfârșitul anului”, a declarat Virgil Popescu, pentru Digi24.

 

Ministrul Economiei, despre turismul intern: Cred că în această perioadă se va depăși un record de anul trecut

 

Popescu a părut mulțumit de ce vede în turismul intern, faptul că românii au preferat să-și petreacă vacanțele în țară. 

El a spus că abia așteaptă să vadă datele de la Institutul Național de Statistică pe aceste luni de vară și speră să constate că s-a depășit un record de anul trecut. Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

„Mă gândesc la turismul intern și vedem la televizor că litoralul este plin, zona de unde sunt eu – clisura Dunării – nu mai e loc, nu mai găsești rezervare, zona montană este plină... Abia aștept să văd rezultatele de la INS – iulie, august, septembrie. Cred că în această perioadă se va depăși un record de anul trecut. Probabil că din cauză că oamenii nu au mai plecat în afara țării și au preferat să fie mai prudenți, să-și petreacă vacanța în România”, a mai afirmat Popescu.

 

Virgil Popescu, despre investițiile publice: S-a lucrat inclusiv în starea de urgență 

 

Ministrul Economiei a mai precizat că, în ciuda situației speciale generate de epidemia de coronavirus, autoritățile nu au bătut pasul pe loc în ceea ce privește investițiile. 

„Investițiile publice au funcționat, se lucrează și s-a lucrat inclusiv în starea de urgență în zona investițiilor publice, în zona investițiilor de drumuri. 

Acolo totul a mers ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic”, a mai precizat ministrul Economiei, Virgil Popescu, pentru Digi24.