Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Warren Buffet a oferit de ziua sa un cadou de 2,1 miliarde dolari

Warren Buffet a oferit de ziua sa un cadou de 2,1 miliarde dolari

Un articol de: - 31 Aug 2012, 14:05
Warren Buffet a oferit de ziua sa un cadou de 2,1 miliarde dolari Foto: Sigmaswan.com Economic
Warren Buffet, unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, tocmai a împlinit 82 de ani și a dorit să-și sărbătorească ziua de naștere oferind un cadou substanțial fundațiilor de caritate conduse de cei trei copii ai săi. Astfel, Buffet a anunțat, joi, că va dona fundațiilor acțiuni la compania sa în valoare de 600 milioane dolari, relatează Washington Post.

Noile contribuții se adaugă cadourilor precedente, ceea ce înseamnă că fiecare dintre fundațiile de caritate va primi de-a lungul timpului 2,1 miliarde de dolari sub forma acțiunilor. În 2006, Buffet a promis că va dona 1,5 miliarde din acțiunile companiei Berkshire Hathaway, către fiecare dintre fundațiile de caritate conduse de copiii săi, ca parte a planului său de a-și dona o parte din avere pentru cauze nobile.

Cea mai mare parte a averii de 44.7 milarde de dolari a lui Buffet va fi direcționată către Fundația Bill & Melinda Gates, iar o altă parte substanțială a averii sale va reveni fundației Susan Thompson Buffett, create de miliardar împreună cu prima sa soție.