Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 12.000 de medici ar putea bloca sistemul sanitar. Ei sunt nemulțumiți de modul în care sunt plătite gărzile și orele suplimentare / Minister: Gărzile făcute după 1 august vor fi plătite în baza legislaţiei (VIDEO)

12.000 de medici ar putea bloca sistemul sanitar. Ei sunt nemulțumiți de modul în care sunt plătite gărzile și orele suplimentare / Minister: Gărzile făcute după 1 august vor fi plătite în baza legislaţiei (VIDEO)

Un articol de: - 24 Iul 2016, 13:33
12.000 de medici ar putea bloca sistemul sanitar. Ei sunt nemulțumiți de modul în care sunt plătite gărzile și orele suplimentare / Minister: Gărzile făcute după 1 august vor fi plătite în baza legislaţiei (VIDEO) Foto: bzi.ro Eveniment

UPDATE: Gărzile efectuate de personalul medical în afara programului de lucru vor fi făcute de la 1 august pe baza unui contract de munca separat şi plătite în baza legislaţiei actuale, anunţă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, citați de B1 TV. Aceştia spun că au purtat discuţii şi cu Ministerul Muncii pentru a da asigurări în interesul personalului medical că nu vor exista discrepanţe la plata contractelor de munca încheiate cu unităţile sanitare.

 

Medicii ar putea intra în grevă. Refuzul acestora de a efectua gărzi suplimentare ar putea conduce la blocarea sistemului sanitar, informează B1 TV.

Medicii sunt nemulțumiți de modul în care sunt plătite gărzile și orele suplimentare. Mai exact, după eșecul discuțiilor de vineri de la Ministerul Sănătății, există riscul ca medicii care fac gărzi să nu primească anumite drepturi prevăzute în lege, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Națională.

Aceasta a recomandat medicilor să aibă o poziție tranșantă și să nu semneze contractele individuale de muncă cu timp parțial pentru efectuarea gărzilor suplimentare dacă nu sunt trecute mai multe clauze: spor cuprins între 25% și 75%, 25% fiind valoarea minimă obligatorie, dreptul medicului de a nu lucra mai mult de 24 de ore și dreptul de a avea liber după o gardă de 24 de ore.

Inițiatorii au formulat și o petiție online privind apărarea drepturilor medicilor ce fac gărzi suplimentare și toți cei în cauză sunt invitați să o semneze.

Medicii ar putea intra în grevă. Refuzul acestora de a efectua gărzi suplimentare ar putea conduce la blocarea sistemului

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   greva,   medici,   spitale