Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 12 militari americani, RĂNIȚI în timpul unui exercițiu în Câmpia Turzii: Soldaţii au fost internaţi la spital (VIDEO)

12 militari americani, RĂNIȚI în timpul unui exercițiu în Câmpia Turzii: Soldaţii au fost internaţi la spital (VIDEO)

Un articol de: - 23 Iul 2017, 09:25
12 militari americani, RĂNIȚI în timpul unui exercițiu în Câmpia Turzii: Soldaţii au fost internaţi la spital (VIDEO) Foto: CityNews Eveniment

Doisprezece militari americani care au participat la o paraşutare de noapte în cadrul exerciţiului Swift Response 17-1 de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, au fost răniţi şi internaţi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, a confirmat responsabilul de comunicare al exercițiului, MSG Brent M. Williams.

„Doisprezece soldați ai armatei americane au suferit răniri în timpul operațiunilor aerieni, din cadrul exercițiului de antrenament multinațional de la Campia Turzii, România, din 21 iulie. Soldații au primit un tratament medical de urgență pentru răniți și au fost transportaţi la un spital militar pentru tratament ulterior. Zece soldați vor fi returnați la serviciu în următoarele 24-48 de ore. Ceilalți doi vor rămâne pentru tratament și observație pentru leziunile produse în timpul aterizării cu parașuta. Starea tuturor soldaților este stabilă”, a declarat Brent Williams.

12 militari americani, RĂNIȚI în timpul unui exercițiu în Câmpia Turzii

Conform informațiilor oferite de MAPN, în noaptea de sâmbătă spre duminică au avut loc exerciții de parașutare la care au participat câteva sute de militari. Cei accidentați au suferit doar răni minore, de tipul entorse și luxații, iar sursele au precizat că nu există militari români răniți.

Răniții au fost transportați la Spitalul Militar din Cluj, unde au primit îngrijiri medicale de specialitate. Zece dintre aceștia își vor putea relua activitatea în 24-48 de ore, în timp ce ceilalți doi vor rămâne spitalizați pentru tratament și observație, informează muzicainstanțelor

Saber Guardian 2017 (SG17), cel mai mare exercițiu desfășurat în regiunea țării noastre, s-a terminat. A fost o desfășurare de forțe impresionantă, pe teritoriul României, Bulgariei și Ungariei, după un scenariu fictiv în care peste 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere, cu peste 3.000 de mijloace tehnice, dintre care 90 de aeronave de luptă și transport, au desfășurat acțiuni militare pentru eliberarea unei porțiuni a teritoriului ocupată de o forță ostilă. În timpul SG17, militarii au executat mai multe acțiuni în context multinațional, operațiuni coordonate de structuri ale Statului Major din țara gazdă.

Citeşte mai multe despre:   militari