Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 14 ani de la decesul lui Steve Irwin. Fiica lui, Bindi, i-a adus un omagiu la nunta ei

14 ani de la decesul lui Steve Irwin. Fiica lui, Bindi, i-a adus un omagiu la nunta ei

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Sep 2020, 08:00
14 ani de la decesul lui Steve Irwin. Fiica lui, Bindi, i-a adus un omagiu la nunta ei Galerie foto (4) Eveniment

La 14 ani de la moartea sa tragică, marele iubitor de animale Steve Irwin rămâne în inimile celor dragi. În acest an, fiica lui Bindi Irwin l-a purtat în gând la nunta ei, chiar dacă nu i-a fost alături să o conducă la altar. 

 

Cine a fost Steve Irwin 

 

Steve Irwin a fost unul dintre cei mai mari iubitori de animale contemporan, ecologist și proprietar de grădină zoologică. Pasiunea lui pentru protejarea necuvântăroarelor l-a adus și pe micile ecrane, într-un show foarte popular, numit "Vânătorul de crocodili". Emisiunea l-a transformat într-o adevărată legendă, îmbinând curiozitatea științifică cu spiritul de aventură, curajul și dragostea pentru sălbăticiuni. Zeci de milioane de oameni l-au urmărit cu sufletul la gură ani de zile, fiind cuceriți de situațiile periculoase la care se expunea, cât și de umorul lui. Irwin a filmat și 46 de documentare pentru Animal Planet.

El s-a născut pe 22 februarie 1962 în Australia de Nord, iar grija pentru animale a deprins-o la o vârstă foarte fragedă, din familie. 

Tatăl său, Bob Irwin a fost un specialist în reptile, în timp ce mama sa, Lyn, a luptat toată viața pentru reintegrarea animalelor în natură, iar Steve nu s-a ferit să îi ajute. Imediat după ce a absolvit liceul, a ajutat la salvarea și strămutarea crocodililor din provincia North Queensland, care era detestați de localnici și exterminați fără milă. Steve de deschis și un sanctuar pentru animale, botezat "Australia Zoo". 

 

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Zoologul s-a căsătorit cu Terri, o americancă curajoasă care nu s-a ferit să-l urmeze în aventurile sale cu animale. Cei doi au cucerit întreaga lume începând cu luna de miere, dedicată salvării crocodililor și care devine primul episod din serialul "Crocodile Hunter", difuzat până în prezent, în 122 de țări și vizionat de peste 200 de milioane de telespectatori. Cei doi au avut împreună 2 copii: pe Bindi, născută în vara anului 1998 și pe Robert, în 2003. 

 

 

Cum a murit Steve Irwin 

În ziua fatidică de 4 septembrie 2006, Irwin filmara un documentar în apropierea unui port din Queensland, Australia. Acesta a înțepat de o pisică de mare, de mai multe ori în piept. Înțepătura i-a perforat toracele, ajungându-i la inimă și plămân și cauzându-i o hemoragie masivă. Imdiat după atac, colegii l-au adus pe Irwin înapoi pe abarcațiune pentru a-i acorda ajutor medical. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentr el și a plecat din această lume la doar 44 de ani. 

 

Pisica de mare are un ac veninos în vârful cozii, cu care atacă

 

Moartea lui Irwin este considerată singurul atac mortal al unei pisici de mare filmat de către o cameră video. Înregistrările cu moartea lui Irwin au fost la scurt timp distruse, din dorința familiei.

 

 

Bindi Irwin păstrează numele tatălui său, după casători, ca omagiu

 

Bindi Irwin și iubitul ei, Chandler Powell, au spus „Da!” pentru totdeauna pe 25 martie 2020, într-o ceremonie intimă. Fiica iubitorului de animale a păstrat numele de familie al tatălui său pentru a se simți mai aproape de el.

 „Am rămas Bindi Irwin. După ce tata a murit, m-am simțit mai aproape de el având numele lui de familie și să-l păstrez înseamnă extrem de mult pentru mine”, a declarat fiica lui Steve Irwin pentru publicația ET.

“Să trăiești în inimile pe care le-ai lăsat în urmă înseamnă că nu mori niciodată", a mai scris tânăra.

Cu ocazia evenimentului, Bindi a postat și un tablou de familie, în care l-a inclus și pe tatăl ei. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   steve irwin