Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 20.000 de pachete de țigări, abandonate la granița de nord a României. Traficanții au sărit în Tisa la vederea polițiștilor

20.000 de pachete de țigări, abandonate la granița de nord a României. Traficanții au sărit în Tisa la vederea polițiștilor

Un articol de: Beatris Ionita - 17 Sep 2020, 11:38
20.000 de pachete de țigări, abandonate la granița de nord a României. Traficanții au sărit în Tisa la vederea polițiștilor Eveniment

20.000 de pachete de țigări au abandonate de traficanți frontiera de nord a României, luni, când și-au dat seama că sunt filați de Poliție și au sărit în apa râului Tisa și au traversat în Ucraina, fără a fi prinși. 

Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au confiscat 25 de colete care conțineau 17.250 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 201.800 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră.

"Colegii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Teceu Mic, județul Maramureș, două persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului”, precizează Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației. 

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Alte 3 colete cu țigări abandonate în localitatea Valea Vișeului

 

Și Poliția de Frontieră Valea Vișeului a descoperit, într-o mașină pe care au oprit-o la aproximativ 200 de metri față de linia de frontieră, alte 3 colete cu ţigări. Șoferului, cetățean român, i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

”În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar coletele cu țigări au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.250 pachete țigări de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 26.300 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.”, se mai arată în comunicat.

 

Trei autoturisme ticsite cu 30.000 de pachete de țigări, confiscate în județul Suceava

 

În curtea unei case părăsite din Suceava. polițiștii au descoperit 3 autorturisme pline cu țări de contrabandă, care au fost ridicate. 

”Colegii noștri s-au deplasat la un imobil nelocuit de pe raza localităţii Straja, județul Suceava, despre care aveau date că se află depozitată o cantitate mare de ţigări, provenită din activităţi de contrabandă. La faţa locului poliţiştii de frontieră au depistat, în curtea imobilului respectiv, trei autovehicule, două mașini încărcate cu colete ce conţineau ţigări şi un autoturism de teren fără numere de înmatriculare. Cu ocazia celor constatate, cele trei autoturisme au fost transportate la sediul serviciului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 29.810 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă extracomunitară” potrivit ITPF Sighetu Marmației

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 350.000 lei şi cele trei autoturisme în valoare totală de 56.000 lei a fost ridicate în vederea confiscării.

 

Citeşte mai multe despre:   contrabandă cu ţigări,   Tisa,   Politia de Frontiera,   Sighetul Marmatiei