Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 225 de ani de închisoare! Cum a reuşit un ”magistrat“ cu patru clase să înşele zeci de români dispuşi să dea şpagă

225 de ani de închisoare! Cum a reuşit un ”magistrat“ cu patru clase să înşele zeci de români dispuşi să dea şpagă

Un articol de: B1.ro - 12 Mar 2018, 18:22
Eveniment

Un sucevean a făcut istorie în cazuistica recentă a escrocheriei în România și a strâns condamnări care însumează 225 de ani de închisoare! Deşi a absolvit doar patru clase, Ovidiu Rusu a reuşit să păcălească zeci de oameni, dându-se drept procuror sau judecător şi obţinând de la aceştia sume foarte mari de bani. 

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru tăinuire, după ce i-au fost contopite mai multe pedepse, la care judecătorii suceveni au adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 de ani, 272 de luni şi 1.395 de zile de închisoare, respectiv 93 de ani, 10 luni şi 5 zile de închisoare. Magistraţii suceveni au dispus ca Ovidiu Rusu să execute în final o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, informează Adevărul. 

Rusu a ajuns în 2006 în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, după ce s-a dat procuror de la Anticorupţie şi reprezentant al Ligii de Apărare a Drepturilor Omului şi a păcălit trei persoane de la care a încasat 920 de lei, respectiv 1.200 de euro. ”Magistratul” şi-a instalat biroul în celulă, iar de acolo a pus la cale o megaescrocherie. 

Dându-se preşedintele Curţii de Apel Suceava ori procurorul general al Sucevei, escrocul a reuşit să prostească o grămadă de suceveni naivi care au crezut că într-adevăr vorbesc la telefon cu persoanele mai sus menţionate şi că, în schimbul unor comisioane grase, pot să-şi scoată apropiaţii de după gratii sau să câştige procese în instanţă. În tot acest timp era ajutat de fratele său, care, aflat în libertate, falsifica diverse documente. Astfel, Ovidiu Rusu a primit suma de 100.852 euro şi 3.200 de lei.

Pus în libertate, Ovidiu Rusu a înşelat trei femei din Volovăţ, spunându-le că este procurorul Ţuluş într-un caz ori că este adjunctul procurorului general al României, în alt caz, şi că le rezolvă cazurile în care femeile erau implicate. De la una dintre acestea, el a încasat suma de 60.000 de lei, iar de la alte două femei a încasat 11.500 de lei.