Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 3.800 de cadre didactice imunizate în prima zi a campaniei de vaccinare pentru personalul din învățământ

3.800 de cadre didactice imunizate în prima zi a campaniei de vaccinare pentru personalul din învățământ

Un articol de: Raluca Tindeche - 24 Feb 2021, 23:01
3.800 de cadre didactice imunizate în prima zi a campaniei de vaccinare pentru personalul din învățământ Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan Eveniment

Campania de vaccinare pentru personalul din învățământ a început miercuri, fiind imunizate 3.800 de cadre didactice în prima zi, potrivit CNCAV. 

Dintre acestea, 1.748 dintre cei vaccinați au primit vaccinul AstraZeneca, iar 2.052 cel produs de Pfizer.

„Educația rămâne temelia pe care ne putem construi viitorul, calea către progres și vârful de lance al tinerei generații. Dascălii din Romania au început să se vaccineze de astăzi, în București și alte 22 de județe din țară. 3.800 de cadre didactice au fost vaccinate cu AstraZeneca (1.748) și Pfizer (2.052), reprezentând 20.8 % din totalul persoanelor vaccinate astăzi cu prima doză (18.262)”, potrivit CNCAV. 

Acțiunea de imunizare destinată personalului didactic va continua în perioada următoare, la nivel național, până în data de 10 martie.

„Ieri a avut loc ultima ședință pregătitoare cu directorii DSP-urilor din fiecare județ și am stabilit următoarele lucruri: procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor din țară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie”, a anunțat Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței de presă de marți.

 

Cum poate fi recuperată adeverința de vaccinare în caz de pierdere

 

Medicul militar a oferit explicații și pentru situația în care o persoană vaccinată își pierde adeverința de vaccinare.

"Platforma este strict pentru a aloca un loc pentru dozele de vaccin. Dovada de vaccinare se poate printa de la respectivul centru de vaccinare sau direct din registrul electronic național al vaccinărilor de la nivelul INSP", a spus coordonatorul.

 Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

60.000 de angajați din învățământ vor fi imunizați împotriva noului coronavirus până pe 10 martie 2021

 

Pentru vaccinarea personalului din învățământ împotriva noului coronavirus, au fost deschise centre speciale în Bucureşti şi în 23 de judeţe. În perioada următoare vor fi deschise şi în celelalte judeţe.

Coordonatorul campaniei, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că peste 60.000 de dascăli vor fi imunizaţi cu prima doză până pe 10 martie.

Inspectoratele se vor ocupa de programarea personalului didactic, deoarece acest lucru nu se va face pe platforma dezvoltată de STS.

“Programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează programarea în platforma informatică, practic unităţile de învăţământ centralizează lista cu personalul propriu care doreşte să fie vaccinat în această perioadă, aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi sunt transmise către direcţiile de sănătate publică. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de învăţământ. Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7-10 zile pentru fiecare judeţ, în funcţie de momentul la care debutează activitatea de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea se va face în centre separate, special amenajate, cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă, urmând a exista circuite separate de vaccinare. 

Citeşte mai multe despre:   campania de vaccinare