Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SCANDALOS! Peste 500 de PEDOFILI dovediți și condamnați UMBLĂ LIBERI, în loc să stea în spatele gratiilor

SCANDALOS! Peste 500 de PEDOFILI dovediți și condamnați UMBLĂ LIBERI, în loc să stea în spatele gratiilor

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 13:36
SCANDALOS! Peste 500 de PEDOFILI dovediți și condamnați UMBLĂ LIBERI, în loc să stea în spatele gratiilor Eveniment

Direcția Națională de Probațiuni din cadrul Ministerului Justiţiei vine cu date halucinante, care arată că peste 500 de pedofili dovediți și condamnați se află în libertate, în loc să facă închisoare.
Un răspuns oficial al instituţiei pentru Libertatea.ro arată că 142 de infractori condamnați sunt închiși pentru act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare de minori în scop sexual, în timp ce 507 de infractori condamnați pentru act aceleaşi fapte sunt liberi. 

Cu alte cuvinte, un pedofil va primi închisoare cu executare, în timp ce alţi trei vor beneficia de verdict cu suspendare sau amânare.
Direcția Națională de Probațiune avea sub supraveghere, la finalul anului trecut, un număr total de 788 de abuzatori sexuali.

Dintre aceştia, doar 3 sunt eliberați condiționat; restul de 785 au primit fie pedepse cu suspendare, fie cu amânare. Cifra îi ia în calcul doar pe agresorii sexuali de vârstă majoră, dar cu infractorii minori totalul trece de 850, scrie sursa citată.

Din nefericire, lucrurile nu se opresc aici, deoarece o parte foarte mare a actelor sexuale cu minori o reprezintă violurile.
Problema e că statul român nu le recunoaște drept violuri și le trece la act sexual consimțit cu minori, chiar dacă fetele au 6 sau 11 ani, notează sursa citată. Prin urmare, violurile cu minori nu apar în statistica Direcției Naționale de Probațiuni, astfel că numărul de agresori ar putea fi mult mai mare.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Justitiei,   Directia Nationala de Probatiuni