Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A câştigat procesul cu Poliţia. O pensionară amendată după ce și-a dat masca jos pentru a-și șterge ochelarii aburiți a obținut în instanță anularea sancțiunii

A câştigat procesul cu Poliţia. O pensionară amendată după ce și-a dat masca jos pentru a-și șterge ochelarii aburiți a obținut în instanță anularea sancțiunii

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Apr 2021, 17:30
A câştigat procesul cu Poliţia. O pensionară amendată după ce și-a dat masca jos pentru a-și șterge ochelarii aburiți a obținut în instanță anularea sancțiunii Foto: Inquam Photos / Virgil SImonescu Eveniment

O pensionară în vârstă de 68 de ani din satul Brănişca, județul Hunedoara, a fost amendată de un polițist, pe 8 octombrie, cu suma 1.200 de lei pe motiv că şi-a dat masca jos la ieşirea din Piaţa Agroalimentară din Deva. Femeia a contestat procesul verbal, iar Judecătoria Deva i-a dat dreptate și a dispus înlocuirea amenzii cu un avertisment scris.

 

O pensionară a scăpat de amenda primită pe motiv că nu a purtat mască în spațiul public

 

Femeia a susținut că a purtat masca în piață dar, la ieșire, și-a dat-o puțin jos pentru a-și șterge ochelarii, care se aburiseră. Ea a mai spus că a vrut să ia și o gură de aer pentru că suferă de afecțiuni cardiace. Pensionara a zis apoi că a avut grijă să-și îndepărteze masca de pe față când afla în zona uşii de ieşire spre gară și nimeni nu era în jurul ei. Femeia s-a mai plâns că polițistul i s-a adresat pe un ton agresiv și i-a spus că o amendează pentru lipsa măștii, deși a văzut că o are.

„Petenta a menţionat că întrucât îi erau aburiţi ochelarii şi zona gurii era transpirată, a tras masca sub nas pentru a se putea şterge şi a-şi putea şterge ochelarii. A menţionat că se afla în zona uşii de ieşire spre gară şi nu era nimeni în jurul său pe o rază de cel puţin cinci metri. În continuare, petenta a afirmat că în acel moment a apărut în faţa sa agentul de poliţie, care pe un ton agresiv i-a solicitat să se legitimeze şi i-a pus în vedere că o va sancţiona pentru nepurtarea măştii, deşi a văzut că avea masca pe faţă. Ea a afirmat că a încercat să îi explice agentului de ce masca este aşa, însă acesta a devenit şi mai dur şi n-a dorit să o asculte”, se arată în plângerea depusă de pensionară, citată de Antena 3. 

„În fine, s-a menţionat de către petentă că, fiind pensionară, îi este aproape imposibil să achite o asemenea sumă, fiindu-i ameninţat traiul zilnic. A arătat că are probleme cardiace şi este hipertensivă, luând zilnic tratament”, se mai arată în plângere.

Instanța a mai stabilit că polițistul i-a prezentat informații eronate femeii despre cuantumul amenzii: „Astfel, acesta a aplicat amenda de 1.200 de lei, cu menţiunea că pârâta are posibilitatea de a achita jumătate din minimul prevăzut de lege, indicând acest minim ca fiind 600 de lei, în loc de 250 de lei”.