Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "A FOST CA UN PUMN ÎN FAȚĂ!" Jurnalista TVR le răspunde lui Gâdea și Badea în scandalul întrebărilor adresate lui Trump (VIDEO)

"A FOST CA UN PUMN ÎN FAȚĂ!" Jurnalista TVR le răspunde lui Gâdea și Badea în scandalul întrebărilor adresate lui Trump (VIDEO)

Un articol de: - 14 Iun 2017, 11:01
"A FOST CA UN PUMN ÎN FAȚĂ!" Jurnalista TVR le răspunde lui Gâdea și Badea în scandalul întrebărilor adresate lui Trump (VIDEO) Foto: Buzzfeed Eveniment

Jurnalista Ramona Avramescu a explicat, la revenirea în țară din Statele Unite, controversa în care a fost implicată după ce Mircea Badea a afirmat că Mihai Gâdea a fost autorul întrebării despre NATO adresată de reporterul TVR lui Donald Trump, întrebare lăudată în presa internațională pentru că a obținut de la președintele american promisiunea că va apăra statele alianței în caz de agresiune din partea Rusiei.

"Trump a luat mai multe întrebări decăt era prevăzut de la jurnaliștii români. Ni s-a spus că vor fi două, au fost patru. Și pentru că nu sunt foarte multe întrebări atunci există o negociere între jurnaliștii prezenți, noi ne punem de acord care ne interesează pe toți. Nu trebuie să vii cu vreo idee genială, sunt teme de interes care se pot transforma în știri. Și noi ne punem de acord, inclusiv în Europa se întâmplă chestia asta, cine adresează întrebarea", a explicat reporterul TVR.

"A fost așa ca un pumn în față să vii dintr-o stare euforică și de o emoție foarte intensă pentru că evident nu m-am așteptat", a spus Ramona Avramescu despre starea pe care a avut-o la aflarea informației despre controversă.

"A fost așa ca un pumn în față": Jurnalista Ramona Avramescu explică controversa privind autorul întrebării despre NATO adresate lui Donald Trump

Sursă Video: TVR

Jurnalista TVR a precizat și felul în care se s-a stabilit în turneul din Statele Unite subiecte pe care să le abordeze reporterii în conferința de presă și cum a ajuns ca ea să fie cea care a pus întrebarea respectivă.

"Eu vreau să spun chestia asta și am spus-o și imediat după și am postat și pe Facebook, este meritul tuturor jurnaliștilor care au fost acolo. Aceste întrebări au fost negociate, ne-am pus de acord asupra tuturor temelor. Ne-am chinuit foarte mult să formulăm întrebarea. Eu am formulat-o și am schimbat-o în cap de vreo trei ori. (...) 

Eu am fost și prima dintre jurnaliștii români care invitată să pună întrebarea. Din cele cuvenite puteam să pun pe oricare dintre ele și m-am gândit foarte mult la asta pentru că asta voiam să întreb, despre tensiunile cu Europa după ce nu și-a asumat articolul 5 din tratatul NATO.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Noi am formulat-o într-un fel, cu contribuția colegilor ca să fie cumva relevantă și pentru România. (...) Pornisem pe o pistă am vrut să o formulez într-un fel, în ultima clipă m-am răzgândit și am zis că e mai bine să întreb direct, dar am ținut să pun și România acolo, am zis inclusiv România e o țară care consideră Rusia o amenințare. Am calculat că asta e marja mea pentru că anticipam să evite întrebarea nu să dea acest răspuns, să spun da, dar noi am dat 2%, pentru noi de ce ați activa. Și trebuie să admit că am fost foarte surprinsă când el a zis fără nicio rezervă", a afirmat Ramona Avramescu.

Despre acuzațiile venite din partea jurnaliștilor Antenei 3, jurnalista TVR a concluzionat scurt: "nu comentez, încerc să îmi impun să nu mă gândesc".

Citeşte mai multe despre:   Antena 3,   TVR,   Mihai Gadea,   Mircea Badea,   Donald Trump,   Statele Unite,   NATO