Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”A fost dramatic, tragic. M-am simţit prost, am simtit că am dezamagit”. Ce spune Maria Elisa Pălimaru, fata care a luat 9,96 la Bacalaureat după ce a devenit mamă în clasa a-XII-a (FOTO)

”A fost dramatic, tragic. M-am simţit prost, am simtit că am dezamagit”. Ce spune Maria Elisa Pălimaru, fata care a luat 9,96 la Bacalaureat după ce a devenit mamă în clasa a-XII-a (FOTO)

Un articol de: - 14 Iul 2016, 09:47
”A fost dramatic, tragic. M-am simţit prost, am simtit că am dezamagit”. Ce spune Maria Elisa Pălimaru, fata care a luat 9,96 la Bacalaureat după ce a devenit mamă în clasa a-XII-a (FOTO) Eveniment

Maria Elisa Pălimaru care a luat la Bacalaureat nota 9,96 , clasându-se pe locul trei în județul Vaslui, a impresionat datorită perseverenței sale.

Tânăra absolventă de liceu nu s-a lăsat învinsă de greutăți și și-a continuat drumul spre visul său.

După ce a devenit mamă în clasa a-XII-a, fiind nevoită să se descurce și cu fetița ei și cu școala, eleva și-a impresionat familia și profesorii după ce a ieșit a treia în județul său la BAC. (Mai multe detalii AICI).

Aceasta povestește că nu i-a fost ușor, dar nu a vrut să renunțe.

”A fost dramatic, tragic. M-am simţit prost, am simtit că am dezamagit. Părinţii mei aveau alte aşteptări şi a apărut sarcina. A fost greu pentru că m-am mărit deodată. Nu mai puteam face activităţi. Nu eram menajată. Făceam treaba acasă, trebuia să învăţ, apoi să merg la şcoală. Nu am vrut sub nicio formă să renunţ sau să îngheţ anul şcolar. Mi-ar fi fost greu sa revin în ritm”, povesteşte Maria, potrivit Adevărul.

Foto: Adevărul.ro

Maria a născut în luna decembrie, continuând să meargă la școală până în ultima lună de sarcină, dar și după ce a adus-o pe lume pe fetița sa.

”Am mers la şcoală şi am vorbit cu profesorii. Toţi au spus că nu este nicio barieră, ea trebuie să îşi continue studiile, că este un copil bun şi noi să o susţinem. Mie mi-a fost greu, oamenii la ţară au prejudecăţi. A fost greu la început. După ce a născut fetiţa, totul a fost normal. Trebuia să fim realişti, cu picioarele pe pămant. Eu am facut o depresie, am mers la psiholog, aşa sunt mamele. Soţul meu a suportat mai uşor. Toate lacrimile mele s-au transformat acum în bucurie”, mărturiseşte Daniela Pălimaru, mama Mariei.

Fata își dorește să devină arheolog și vrea să dea la Facultatea de Istorie, dar nu știe sigur dacă această cale o va alege din cauza faptului că nu este un domeniu prea bine plătit.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

„Prima mea optiune este Istorie, la Arheologie, deşi nu ştiu dacă pot face asta cu adevarat. Intervine şi situaţia financiar, din ce stiu nu este un domeniu foarte bine platit. Eu am speranţe mari pentru că piaţa este plină de avocaţi, economişti, domenii bine plătite, mulţi se duc spre ele. La un moment dat, piaţa va fi plină. Îmi doresc să fac altceva, să fiu diferită. Mi-a plăcut să fiu diferită”, afirmă Maria Pălimaru.

Ea încă nu s-a mutat cu iubitul său, tatăl fetiței, în vârstă de 19 ani, dar își dorește să facă acest lucru după încheierea studiilor, atunci când amândoi vor avea locuri de muncă pentru a întreține familia.

Foto: Facebook

 

Citeşte mai multe despre:   eleva,   bacalaureat