Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A fost interzisă căsătoria între ortodocși și neortodocși? Vezi răspunsul oficial al Patriarhiei Române (VIDEO)

A fost interzisă căsătoria între ortodocși și neortodocși? Vezi răspunsul oficial al Patriarhiei Române (VIDEO)

Un articol de: - 07 Iul 2016, 13:23
A fost interzisă căsătoria între ortodocși și neortodocși? Vezi răspunsul oficial al Patriarhiei Române (VIDEO) Foto: zf.ro Eveniment

Căsătoria între ortodocși și neortodocși a fost interzisă? Mai multe răspunsuri au fost date acestei întrebări după ce în media a apărut informația conform căreia, la Sinodul din Creta, mai marii Bisericii ar fi decis ca preoții să nu mai oficieze căsătorii ale ortodocșilor cu neortodocși, iar contractele de coabitare pentru persoanele de acelaşi sex să nu fie acceptate. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a lămurit această problemă în cadrul emisiunii moderate de Irina Petraru pe B1 TV. El a precizat că aceste căsătorii mixte sunt imposibile conform rigorii canoanelor, dar, cum Biserica ține cont de realitățile actuale, a permis ca acestea să fie încheiate, dar numai dacă există acordul episcopului. Bănescu a mai explicat pentru B1 TV că episcopul ar putea refuza o solicitare în acest sens dacă respectivul cuplu va refuza să-și boteze copiii în rit ortodox.

A fost interzisă căsătoria între ortodocși și ne-ortodocși? Vezi răspunsul oficial al Patriarhiei Române

Citeşte mai multe despre:   Biserica Ortodoxa Romana