Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A fost proiectată vesta antigloţ dedicată femeilor-soldat. Cum arată aceasta

A fost proiectată vesta antigloţ dedicată femeilor-soldat. Cum arată aceasta

Un articol de: - 22 Iun 2016, 20:48
foto: libertatea.ro Eveniment

Vesta antigloţ dedicată femeilor a fost proiectată şi urmează să intre în producţie în scurt timp.

Echipamentul de luptă, unicat în lume, a fost proiectat de către specialiştii care lucrează pentru Armata Română. Astfel, doamnele care desfăşoară misiuni periculoase în teatrele de operaţiuni, vor avea de acum înainte echipamentul adecvat anatomiei feminine, arată B1 TV.

foto: libertatea.ro

Un model nou de vestă antiglonţ destinat special pentru femei a intrat în faza finală de testare şi acum se pregăteşte producţia sa la nivel industrial.

Femeile-soldat, obligate până acum să poarte veste de bărbat, vor avea acum alternativa unor echipamente de protecţie şi apărare care urmează linia corpului şi nu deranjează la purtare, sunt ergonomice, cu pense şi cupe ca ale sutienului.

„Vesta de protecție pentru femei a fost gandita tot la cerințele luptatorilor. Am tras concluzia ca nu sunt potrivite ca taliile mici ale vestelor pentru bărbați pentru că ele incomodează în partea pieptului și jos nu se petrec suficient ca să asigure o protecție eficientă.”, a declarat Simona Badea, şefa laboratorului

Vestele unisex folosite de marea majoritate a femeilor care îmbrăcau haina militară s-au dovedit a fi incomode şi lipsite de practică pentru că designul urma o tipologie masculină.

foto: libertatea.ro

„Am dezvoltat acest model funcțional. Vestele nu diferă ca model de protecție decât cele obișnuite decât la partea de ergonomie și sunt ajustate în special pentru fizionomia feminină.

Nivelul de protecție este 3a, ca și la celalalte veste”, a continuat șefa laboratorului.

Purtarea unei astfel de veste asigură purtătoarei o protecţie ridicată. Vesta antiglont rezistă la gloanţe de 9mm şi calibrul Magnum 44.

 

Citeşte mai multe despre:   femei,   productie
 
Loading...