Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A fost semnat proiectul de drum expres Pașcani-Suceava-Siret

A fost semnat proiectul de drum expres Pașcani-Suceava-Siret

Un articol de: Catinca Giosanu - 07 Sep 2020, 14:30
A fost semnat proiectul de drum expres Pașcani-Suceava-Siret Sursa Foto: www.economica.net Eveniment

Contractele de realizare a Studiilor de Fezabilitate și a Proiectelor Tehnice pentru circa 102 km de drum expres de la Pașcani la Suceava și de la Suceava la Siret au fost semnate luni. Noua șosea de mare viteză ar urma să vină în continuarea autostrăzii A7 pe coridorul 9 de la București-Ploiești-Buzău-Bacău-Pașcani, transmite agenția de presă Hotnews.

În momentul de față, atât autoritățile locale, cât și cele de la Compania de Drumuri vorbesc de drumul expres Pașcani-Suceava-Siret ca de autostrada A7. Mai mult decât atât, în caietul de sarcini proiectantul are ca sarcină să studieze și posibilitatea realizării proiectului direct ca autostradă.

Ceremonia de semnare a contractelor a avut loc la Suceava. La eveniment au luat parte atât reprezentanții autorităților locale, cât și conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Directorul general Mariana Ioniță a vorbit de prezentul proiect ca de „autostrada A7”, continuatoarea tronsoanelor A7 de la Pașcani la Ploiești, care deja se află în proiectare.

”Astăzi semnîm contractele de proiectare pentru cele două secțiuni Pașcani - Suceava și Suceava - Siret. Cu această ocazie închidem proiectarea pe Autostrada A7. Este un drum ocolitor de autostradă din România aflat în proiectare integrală. De la Ploiești până la Siret.” a transmis Mariana Ioniță, în calitate de director general al CNADNR.

 

 

Drum Expres PAȘCANI – SUCEAVA

 

 Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

Valoarea totală a contractului pentru drum expres de la Pașcani la Suceava se ridică la 11.721.430,96 de lei fără taxa pe valoare adăugată.

Menționăm faptul că acest proiect va fi realizat din fonduri europene nerambursabile.

Durata de execuţie a lucrărilor ce fac obiectul contractului este de 24 de luni..

Lungimea estimativă a traseului făcut de la Pașcani și până la Timișoara este de aproximativ 61 de kilometri.

 

 

Drum Expres SUCEAVA - SIRET

 

 

Valoarea totală a contractului pentru drum expres de la Suceava la Siret se ridică la 10.092.839,13 de lei fără taxa pe valoare adăugată.

Menționăm faptul că acest proiect va fi realizat, de asemenea, din fonduri europene nerambursabile.

Durata de execuţie a lucrărilor ce fac obiectul contractului este de 24 de luni..

Lungimea estimativă a traseului făcut de la Pașcani și până la Timișoara este de aproximativ 41 de kilometri, cu 20 de kilometri mai puțin față de drum expres de la Pașcani la Suceava.

Citeşte mai multe despre:   proiecte de infrastructura