Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A început rapelul la prima etapă de vaccinare. Medicul Adrian Streinu Cercel a primit a doua doză din vaccinul anti-COVID: Trebuie să imunizăm cât mai mult și să scoatem virusul din circulație

A început rapelul la prima etapă de vaccinare. Medicul Adrian Streinu Cercel a primit a doua doză din vaccinul anti-COVID: Trebuie să imunizăm cât mai mult și să scoatem virusul din circulație

Un articol de: Maria Zărnescu - 17 Ian 2021, 13:44
A început rapelul la prima etapă de vaccinare. Medicul Adrian Streinu Cercel a primit a doua doză din vaccinul anti-COVID: Trebuie să imunizăm cât mai mult și să scoatem virusul din circulație foto: Hepta.ro / Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA Eveniment

Administrarea rapelului, în rândul personalului medical care s-a vaccinat începând cu data d e27 decembrie 2020 a început. Prima persoană care a fost vaccinată în România a fost aistenta medicală care a tratat și primul pacient infectat pe teritoriul țării, iar alături de ea, la Institutul Matei Balș au mai fost imunizați cu schema completă și medicii Streinu Cercel și Adrian Marinescu.

Medicul Adrian Streinu Cercel atrage atenția asupra faptului măsurile sanitare de protecție nu trebuie să fie ignorate de către persoanele care s-au vaccinat. Printre măsuri, Cercel face apel în special la purtarea măștii.

„Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus. Dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare (...) până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat el, la Institutul Matei Balș, potrivit Agerpres.

Totodată, Streinu Cercel susține că persoanele vaccine nu vor mai fi nevoite să stea în carantină, în cazul contactului cu o persoană pozitivă. „Nu e nevoie să staţi în carantină, este nevoie să vă monitorizaţi. Măsurile de precauţie de până acum ar trebui menţinute şi chiar întărite, pentru ca aceste două elemente - imunizarea prin vaccinare, respectiv măsurile de protecţie - împreună să ducă la reducerea circulaţiei foarte rapide a acestui virus în populaţie”, a declarat el, potrivit sursei citate mai sus.

 

Vaccinul, eficient în fața noilor tulpini de COVID-19

 

Referitor la eficiența vaccinului anti-COVID în fața noilor tulpini apărute, medicul Streinu Cercel a precizat că populația trebuie să fie imunizată rapid și într-un număr mare, pentru a putea „scoate virusul din circulație”.

„Ce va fi peste un an nu ştiu, de aceea trebuie să ne grăbim ca în cursul acestui an să vaccinăm tot ce se poate vaccina şi într-un pas alert în aşa fel încât să imunizăm cât mai multă populaţie şi încercăm să scoatem virusul din circulaţie”, a explicat medicul Adrian Streinu Cercel, potrivit sursei citate mai sus.

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   centre vaccinare Covid-19,   Adrian Streinu Cercel