Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A murit generalul Marin Dragnea, despre care presa sugera că ar fi rudă cu fostul șef PSD. Veteranul a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru România și a fost decorat de două ori de Vladimir Putin

A murit generalul Marin Dragnea, despre care presa sugera că ar fi rudă cu fostul șef PSD. Veteranul a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru România și a fost decorat de două ori de Vladimir Putin

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Feb 2020, 10:09
Eveniment

Generalul Marin Dragnea, unul dintre veteranii României din cel de-Al Doilea Război Mondial, s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, anunță Ministerul Apărării Naționale.

„S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea! Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima și până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani. La numai 12 ani a devenit copil de trupă iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie”, a scris MApN, joi dimineață.

REPEDE CLICK AICI - POZE EXPLICITE ȘI NECENZURATE CU ANDREEA BERECELANU GOALĂ PUȘCĂ ÎN CADĂ! (GALERIE FOTO INTERZISĂ MINORILOR)

Presa a sugerat în mai multe rânduri că generalul Marin Dragnea ar fi fost rudă cu fostul șef PSD, Liviu Dragnea, dar veteranul a dezmințit această informație, explicând că singura legătură dintre ele și actualul prizonier de la Rahova este originea teleormăneană.

Marin Dragnea a fost înaintat de la gradul de colonel la cel de general ca recompensă pentru că a condus represiunea studenților de la Timișoara din 1956, în urma căreia sute de tineri au fost arestați, iar mulți dintre ei au fost condamnați la închisoare. El a fost comandatul Corpului 38 de Armată și al Garnizoanei Timișoara. 

Unchiul lui Dragnea a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind luat prizonier de ruși. Marin Dragnea s-a întors în România în 1944, împreună cu Divizia „Tudor Vladimirescu”, o unitate care contribuit în mod esențial la introducerea stalinismului în țară, potrivit jurnalistului Sabin Orcan. 

Ulterior acesta a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul Armatei. 

Marin Dragnea a primit de două ori decorații din partea Federației Ruse, în 2015, decretele fiind semnate de președintele Vladimir Putin. 

 

Citeşte mai multe despre:   Marin Dragnea