Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DOLIU în România! Fotoreporterul George Popescu ”Poqe” s-a stins din viață la vârsta de 39 de ani (FOTO)

DOLIU în România! Fotoreporterul George Popescu ”Poqe” s-a stins din viață la vârsta de 39 de ani (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 06 Feb 2019, 23:23
DOLIU în România! Fotoreporterul George Popescu ”Poqe” s-a stins din viață la vârsta de 39 de ani (FOTO) Eveniment

Fotoreporterul George Popescu ”Poqe” s-a stins din viață, miercuri, la vârsta de 39 de ani.

Acesta a murit în urma unei lungi bătălii cu o boală cruntă, cancerul, la Spitalul Floreasca din Capitală.

"M-am născut în 1980, am vorbit la 4 ani, am citit la 5 şi am fumat la 6. Mi-am petrecut copilăria în Argeş, la câţiva kilometri de Siliştea Gumeşti a lui Marin Preda. Din păcate, nu mi-a plăcut instituţia Școală, iar cu matematica am stat dezastruos. Am făcut o facultate obscură şi, pe la 18-19 ani, habar nu aveam ce voi face cu viaţa mea. Am avut noroc cu apariţia internetului, când m-am apucat să învăţ un lucru care mi-a plăcut: grafică web. Uşor, uşor, am trecut însă la fotografie, păstrându-mi “meseria de bază”, pentru a mă putea întreţine. De obicei, fotografiez pe banii mei sau pe bani destul de puţini primiţi de la publicaţii, care îmi acoperă cheltuielile de deplasare. Cam de un an sunt membru N-Ost, o agenţie de presă din Berlin, care acoperă Europa de Est. Am devenit fotojurnalist cu acte în regulă, nu mai e o activitate pe care să o fac doar de plăcere :). Mai public pe ici, pe colo în România, dar, din păcate, revistele unde merită să publici le numeri pe degetele de la o mână”", a declarat George, pentru publicația totb, în urmă cu câțiva ani.

Fotografiile și reportajele video făcute de George Popescu au ajuns prin Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, L’Express, CNN, Vice UK sau Arte tv, Vice, Esquire, Scena 9 sau DoR, scrie antena3.ro.

Citeşte mai multe despre:   George Popescu Poqe