Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A murit Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, la vârsta de 90 de ani

A murit Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, la vârsta de 90 de ani

Un articol de: B1 TV - 29 Sep 2014, 08:08
A murit Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, la vârsta de 90 de ani Eveniment
Mitropolitul Banatului, Înalt Preasfinţia Sa Nicolae Corneanu, a murit la vârsta de 90 de ani. Considerat cel mai longeviv mitropolit al Bisericii Ortodoxe Române, acesta avea probleme cardiace şi suferea de diabet. Trupul neînsufleţit al înaltului prelat va fi depus la Catedrala Mitropolitană din Timisoara, unde credinciosii vor putea să-i aduca un ultim omagiu.

IPS Nicolae Corneanu a murit la reşedinţa mitropolitană, cu aproape 2 luni înainte de ziua sa de naştere.

Trupul neînsufleţit al ierarhului va fi depus la Catedrala Mitropolitană din Timişoara. La intrarea în lăcaşul de cult a fost arborat steagul de doliu încă de azi-noapte iar primii credincioşi au aprins lumânări şi s-au rugat pentru Înalt Presfinţitul Nicolae.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Mitropolitul Banatului a fost dus cu salvarea la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, după ce i s-a făcut rău. A fost externat după câteva zile la cererea sa, pentru că se simţea mai bine. Nu era pentru prima oară când ajungea la spital. Şi în luna iulie a mai fost internat la acelaşi institut, în urma unei hipoglicemii.

Înalt Preasfinţitul Nicolae Corneanu avea de ceva ani probleme cardiace şi era bolnav de diabet. A fost Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului încă din 1962. Este considerat ierarhul cu cea mai longevivă ședere într-un scaun de mitropolit al Bisericii Ortodoxe. Ce-i drept a fost primul înalt ierarh român care a recunoscut faptul că a colaborat cu Securitatea si a trimis la CNSAS o scrisoare cu explicatii.