Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A murit scriitorul Ion Hobana

A murit scriitorul Ion Hobana

Un articol de: - 23 Feb 2011, 15:00
A murit scriitorul Ion Hobana Foto: revista-galileo.ro Eveniment

Scriitorul Ion Hobana a murit, marţi seară, după o suferinţă îndelungată, la Spitalul Colţea din Capitală, informează mediafax.

Ion Hobana s-a născut pe 25 ianuarie, 1931, la Sânnicolaul Mare, judeţul Timiş. A fost scriitor, ziarist, editor, secretar al Uniunii Scriitorilor, iar în ultimii ani a condus secţia de literatură pentru copii şi tineret a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.

Scriitorul român a fost membru al Consiliului Uniunii Scriitorilor din România şi a publicat cărţi precum "Glasul mării", "Ultimul văl", "Oameni şi stele",  "Un fel de spaţiu" şi "Timp pentru dragoste".

De asemenea, Hobana a mai scris prefaţe şi studii introductive pentru romane şi culegeri de povestiri semnate de Edgar Allan Poe, Edmond About, Jack London, H.G. Wells şi mulţi alţii.

Ion Hobana a primit marele premiu al Ministerului Culturii şi Artei din Polonia (1973), premiul special "Aripile de aur al fanteziei" (1980), şi premiul World F (1984), pentru întreaga sa activitate în domeniul SF-ului.

La sfărşitul anului 2009, Ion Hobana a fost diagnosticat cu o boală incurabilă care l-a imobilizat la pat având şanse de supravieţuire între 6 şi 9 luni.

Citeşte mai multe despre:   a murit