Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A murit SOLUL României! Milioane de oameni sunt în lacrimi (FOTO)

A murit SOLUL României! Milioane de oameni sunt în lacrimi (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 21 Feb 2019, 13:04
A murit SOLUL României! Milioane de oameni sunt în lacrimi (FOTO) Eveniment

Pierdere mare pentru România. Istoricul de talie mondială Kemal Karpat, consultant al preşedinţilor SUA, a murit la vârsta de 96 ani. Musulman din Dobrogea, el îşi luase numele după Munţii Carpaţi, ca un sol al României, scrie Adevărul.

REPEDE CLICK AICI: PROFEȚIA LUI ARSENIE BOCA CE ANUNȚĂ CÂND VINE SFÂRȘITUL LUMII! (VEZI TOATE POZELE PÂNĂ LA CAPĂT)

Academician recunoscut la nivel internațional, istoric şi politolog de talie mondială, academicianul Kemal Karpat a fost reprezentantul care a dus deseori România în birourile preşedinţilor americani. El a murit miercuri, 20 februarie 2019, într-un spital din Madison, Wisconsin, localitate unde îşi avea reşedinţa.

REPEDE CLICK AICI: EI SUNT MARII ROMÂNI CARE VOR MURI PÂNĂ LA FINALUL ANULUI! (GALERIE FOTO CUTREMURĂTOARE)

Impresionant este faptul că, plecat de acasă de la vârsta de 18 ani pentru a studia la Istanbul, Kemal Karpat nu s-a dezis niciodată de ţara lui. Ca să îşi afirme apartenenţa, el şi-a luat numele după Munţii Carpaţi, care simbolizau pentru el dârzenia, demnitatea, rezistenţa în faţa vicisitudinilor.

REPEDE CLICK AICI: A MURIT, MILIOANE DE ROMÂNI ÎN LACRIMI - TRAGEDIA TERIBILĂ A MUZICII POPULARE ROMÂNEȘTI! (FOTOGRAFII UNICE)

Fiu al imamului Hüseyin oglu Haşim, Mehmet Kemal (cum este trecut pe certificatul de naştere) sau Kemal Haşim Ömer (pe numele său complet) s-a născut în satul dobrogean Armutlia (Turda de astăzi), de lângă Babadag, la 15 februarie 1925. Când a terminat cursurile Seminarului Musulman din Medgidia, în 1942, Kemal pleacă la Istanbul, pentru a studia Dreptul. În 1946, cu un an înainte de absolvire, ia o decizie majoră: îşi schimbă numele de familie în Karpat.

Prima carte a profesorului Kemal H. Karpat a fost publicată în America, în anul 1959, pe când dobrogeanul avea numai 34 de ani, la editura Princeton. Volumul „Istoria democraţiei în Turcia“, în care descria societatea turcă, avea să fie o lucrare de căpătâi pentru lumea musulmană.

Confirmarea definitivă a carierei sale fulminante o primeşte odată cu invitarea la Casa Albă, la Washington, unde cei mai puternici oameni ai lumii, preşedinţii Statelor Unite ale Americii, îi cer sfatul.

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

La începutul anilor ’80, cu o carieră academică de prestigiu şi cu numeroase volume tipărite, profesorul Kemal H. Karpat era deja o somitate în domeniul său. Administraţia de la Washington l-a solicitat să facă parte din echipa de specialişti care să acorde consultanţă preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Jimmy Carter.

 

Citiți AICI întreaga biografie spectaculoasă a lui Kemal Karpat
 

Citeşte mai multe despre:   Kemal Karpat