Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A MURIT soția lui Mircea Dinescu, Mașa, unul dintre cei mai apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse

A MURIT soția lui Mircea Dinescu, Mașa, unul dintre cei mai apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse

Un articol de: B1.ro - 29 Oct 2019, 15:14
A MURIT soția lui Mircea Dinescu, Mașa, unul dintre cei mai apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse Galerie foto (4) Eveniment

Maşa Dinescu, unul dintre cei mai apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse, soţia scriitorului Mircea Dinescu, a murit la vârsta de 58 de ani.

"Colectivul Teatrului Național București anunță cu tristețe dispariția prematură, la numai 58 de ani, a colegei noastre, Mașa Dinescu. A fost șefa Secretariatului literar, o bună cunoscătoare de teatru român și străin, un om de o mare calitate profesională și umană.

Colegii din Teatrul Național sunt alături de familia îndurerată în aceste momente de mare tristețe", transmite TNB.

GALERIE FOTO

Incinerarea va avea loc mâine, 30.10.2019, ora 14,00, la Crematoriul Vitan Bârzești.

Provenind din familia intelectualilor Elena Loghinovskaia şi Albert Kovacs, ambii specialişti în literatura rusă, Maşa Dinescu a fost unul dintre cei mai apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse, multe dintre versiunile oferite de ea stând la baza unor spectacole de succes din importante teatre ale ţării.

La ora actuală, în repertoriul TNB se regăsesc nu mai puțin de cinci spectacole a căror traducere îi aparține: „Livada de vișini” de A. P. Cehov, r. David Doiashvili, „Revizorul” de N. V. Gogol, regia Felix Alexa, „Sinucigașul” de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa, „Terorism” de frații Presniakov, regia Felix Alexa, „UFO” de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop.

În alte teatre, traducerile sale au fost puse în scenă de mari regizori, cum ar fi Andrei Șerban sau Yuri Kordonsky, la Teatrul Bulandra sau la Teatrul Național din Cluj.

Citeşte mai multe despre:   Masa Dinescu,   Mircea Dinescu