Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A murit un important medic veterinar și om de afaceri din Vrancea

A murit un important medic veterinar și om de afaceri din Vrancea

Un articol de: - 16 Mai 2017, 09:30
A murit un important medic veterinar și om de afaceri din Vrancea Foto: Cuget Liber Eveniment

Medicul veterinar Ştefan Balaban, patronul firmei Aviputna din Goleşti, a murit din cauza unor grave probleme de sănătate, informează Adevărul.

"În 1969 Ştefan Balaban a absolvit la Iaşi Facultatea de Medicină Veterinară. Până în 1987 s-a ocupat de vite. În cea mai mare parte a acestei perioade a fost medicul-şef al complexului intercooperatist de la Câmpineanca, Focşani. Acolo se aduceau la îngrăşat cei mai frumoşi viţei adunaţi de la CAP-urile vrâncene. Cam 7.700 de viţei pe an creşteau în complex, apoi plecau la export, mai ales în ţările arabe.În 1987 dl Balaban s-a mutat de la tăuraşi la păsări. Aşa a ajuns la ferma de la Goleşti", se arată într-o prezentare făcută pe site-ul Lumea Satului.

În 1990, el a fondat firma Aviputna Goleşti, una dintre cele mai importante societăţi care creşte găini ouătoare. De aici pleacă anual pe piața din țară și din Europa circa 60.000 de ouă.

În 2015, produsul oul “Din Ogradă” al Aviputna Goleşti a primit cel mai mare premiu acordat de către Institutul Internațional al Gustului şi Calității de la Bruxelles.