Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A murit Warren Christopher, fostul secretar de stat din timpul administrației Clinton

A murit Warren Christopher, fostul secretar de stat din timpul administrației Clinton

Un articol de: - 19 Mar 2011, 17:14
A murit Warren Christopher, fostul secretar de stat din timpul administrației Clinton Foto: international.ucla.edu Eveniment

Warren Christopher, fost secretar de stat în timpul administraţiei Clinton, a murit la vârsta de 85 de ani, din cauza cancerului la rinichi. Warren a fost o parte activă a procesului de negocieri pentru stabilirea păcii în Bosnia în anii '90, informează BBC.

“A asculta cu atenţie poate fi o armă secretă”, este replica memorabilă a lui Warren din timpul unui discurs, ce aveaa să devină un moto pentru întreaga sa activitate diplomatică. 

În timpul primului mandat al administraţiei Clinton, Warren Christopher a ocupat poziţia de secretar de stat (1993-1997), iar înainte a fost, pe rând, ministru adjunct al Justiției în timpul mandatului de președinte al lui Lyndon Johnson (în 1967) și secretar de stat adjunct după alegerea lui Jimmy Carter la Casa Alba (în 1976).

Warren Christopher a fost unul dintre artizanii negocierilor de la Dayton din 1995, contribuind astfel la aducerea păcii în fosta Iugoslavie. Preşedintele Clinton a declarat că Warren Christopher “şi-a pus amprenta pe cursul istoriei.”

Citeşte mai multe despre:   a murit,   secretar de stat