Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A noua zi de proteste în Capitală: Sute de persoane au protestat în Piaţa Universităţii. Mai mulți tineri și-au agățat pancarte de biciclete și s-au plimbat pe Bulevardul Magheru

A noua zi de proteste în Capitală: Sute de persoane au protestat în Piaţa Universităţii. Mai mulți tineri și-au agățat pancarte de biciclete și s-au plimbat pe Bulevardul Magheru

Un articol de: - 21 Ian 2012, 14:02
A noua zi de proteste în Capitală: Sute de persoane au protestat în Piaţa Universităţii. Mai mulți tineri și-au agățat pancarte de biciclete și s-au plimbat pe Bulevardul Magheru Eveniment
UPDATE 22.35: Protestatarii nu se mai află în Piaţa Universităţii, iar in faţa Teatrului Naţional echipele de televiziune îşi strâng echipamentele de transmisie, în timp ce jandarmii se încolonează pentru plecare.

UPDATE 22.00:
Aproximativ 400 de persoane protestează în continuare în Capitală, în timp ce în celelalte oraşe din ţară manifestaţiile s-au încheiat, cu excepţia municipiului Huşi, unde sunt 40 de participanţi, a declarat, sâmbătă purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

Potrivit corespondentului B1 TV în zonă, manifestanții continuă să scandeze lozinci la adresa actualului Guvern și a președintelui. Oamenii flutură steaguri, au fluiere, iar în zonă este un adevărat vacarm.

Jandarmii sunt pe poziții pentru a putea preîntâmpina orice incident.

UPDATE 21.00: Oamenii scandează în continuare în Piața Universității, purtând pancarte cu mesaje împotriva Guvernului și a președintelui. Pe partea opusă Teatrului Național, în zona fântânilor de la Universitate, în jur de 200 de oameni protestează pașnic.

În Capitală nu s-au semnalat incidente pe parcursul zilei de sâmbătă. Un grup de tineri s-a gândit la un mod inedit de a manifesta, ei alegând să se plimbe cu bicicletele pe Bulevardul Magheru și agățând de ele pancarte cu mesaje în care cereau mai mult respect din partea șoferilor, dar și o infrastructură mai bună.Jandarmii au stat la gurile de metrou și au făcut verificări, însă din fericire, nu s-au înregistrat incidente. Traficul nu a fost blocat pe parcursul zilei de sâmbătă. Totodată, peste 40 de suporterii au venit și au scandat în Piața Universității.

UPDATE 20.20: Aproximativ 400 de persoane protestează în Piaţa Universităţii din București, manifestaţiile fiind în plină desfăşurare în 16 localităţi, unde participă în jur de 2.000 de oameni, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

UPDATE 19.00:
Manifestanţii din Piaţa Universităţii primesc număr de ordine, pentru a şti exact câţi oameni participă la protest, a declarat secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop. Acesta a precizat că el a avut fluturaşi cu numere de la 1 la 750, din care a împărţit deja oamenilor din Piaţa Universităţii peste 700, iar un coleg de-ai lui are fluturaşi cu numere până la 1.500.

Dăm fluturaşi fiecărui om, pentru a şti câţi protestatari sunt în Piaţa Universităţii”, a spus Liviu Pop.

UPDATE 18.00
: Zeci de suporteri au venit în grup organizat în Piața Universității, alăturându-se manifestanților din centrul Capitalei.

Ne-am dat întâlnire în jurul orei 18.00, deci putem spune că abia acum începem să ne strângem. Eram în jurul orei 17.00 în jur de 40 de inși. Sperăm să ne strângem în jur de 200 de persoane până la 17.30”,a declarat, Andrei Florin, unul din liderii Asociației Suporterilor Români.


Zeci de suporteri au venit în grup organizat în Piața Universității
Embed:


UPDATE 17.35
: Numărul protestatarilor din Piața Universității a ajuns la 500 de persoane. Profesorii s-au alăturat și ei manifestației din fața Teatrului Național, ei cerând demiterea Guvernului și a ministrului Educației, Daniel Funeriu, și anunțând un miting de protest săptămâna viitoare, dar și o grevă generală.

UPDATE 16.55
: Purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că 12 persoane, membre ale Mișcării Noua Dreaptă, au fost legitimate și verificate în Piața Universității, la cererea celorlalți protestatari.

În urmă cu aproximativ 40-50 de minute, un grup de persoane, aproximativ 12, și-au făcut apariția în Piață. Ceilalți protestatari au vrut să îi scoată din acea zonă, au solicitat jandarmilor prezenți acolo sprijin pentru a le îndepărta pe acele persoanele, care au fost legitimate și, pentru a nu escalada conflictul, i-am însoțit în altă zonă decât cea de desfășurare a adunării publice. Din cele relatate de protestatari, acele persoane nu-și aveau locul acolo, veniseră cu totul și cu totul alte intenții”, a declarat Gorgian Enache.

Sunt 12 persoane care nu au mai fost sancționate, este vorba de persoane ale Mișcării Noua Dreaptă. După ce au fost verificate și legitimate, persoanele au părăsit zona, au înțeles că nu e cazul să rămână pentru a produce alte conflicte”, a  mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Membrii Noua Dreaptă, alungați cu îmbrânceli din Piața Universității
Embed:


UPDATE 16.30:
Îmbrânceli la protestele din Piața Universității, după ce zece de membri ai formațiunii Noua Dreaptă au vrut să demonstreze în piață, însă au fost alungați de restul protestatarilor. Venirea membrilor Noii Drepte în piață a stârnit revolta celorlați protestatari, motiv pentru care autoritățile le-au spus membrilor formațiunii să părăsească zona.

UPDATE 16.20: Profesorii au venit şi sâmbătă în Piaţa Universităţii, potrivit secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, care a declarat că sunt aşteptate să se alăture protestului aproximativ 300 de cadre didactice.

UPDATE 16.00: 
Aproximativ de 200 de persoane protestează în Piața Universității din Capitală împotriva Guvernului și a președintelui Traian Băsescu.

UPDATE 15.10
: Aproape o sută de persoane s-au adunat în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii, continuând să scandeze împotriva clasei politice şi în special a preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

Aproximativ 50 de revoluționari s-au strâns, sâmbătă după-amiază, în Piața Universității din Capitală, în cea de-a noua zi de proteste.

Oamenii au înfruntat frigul și ninsoarea și au mers în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva actualului Guvern și a președintelui. Deși puțini la număr, oamenii sunt mânați de dorința de a-și exprima nemulțumirile față de cei de la putere.

Sub deviza „Fără violență!”, manifestanții spun că vor rămâne în Piața Universității pe ploaie sau pe ninsoare pentru a protesta împotriva guvernanților.

Ziua precedentă s-a încheiat fără incidente notabile, dar cu aceleaşi strigăte de nemulţumire din partea manifestanţilor. În Piaţa Universităţii, 500 de oameni au scandat în ploaie împotriva actualei conduceri şi au cerut un trai mai bun, cu salarii şi pensii decente, dar şi mai multe locuri de muncă.

Vineri, peste 3.500 de persoane au protestat în toată ţara, aproximativ 500 dintre aceştia fiind în Piaţa Universităţii din Bucureşti.


Zeci de revoluționari protestează în Piața Universității
Embed:
Citeşte mai multe despre:   proteste,   Capitala,   violenta,   incidente,   Piata Universitatii,   ninsoare,   ploaie,   frig