Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A opta zi de proteste în București: 10.000 de oameni au contestat în stradă proiectul minier de la Roșia Montană (VIDEO)

A opta zi de proteste în București: 10.000 de oameni au contestat în stradă proiectul minier de la Roșia Montană (VIDEO)

Un articol de: - 08 Sep 2013, 18:40
A opta zi de proteste în București: 10.000 de oameni au contestat în stradă proiectul minier de la Roșia Montană (VIDEO) Eveniment

Mobilizare generală în a 8-a zi de protest împotriva proiectului Roşia Montană!  În Capitală, peste 10.000 de manifestanţi au blocat duminică seara traficul în intersecţia din Piaţa Universităţii. După ce s-au întâlnit la rondul din faţa facultăţii de Geologie, protestatarii au pornit în marş spre Piaţa Romană. Au trecut şi prin piaţa Victoriei, după care au ajuns pe Ştefan cel Mare,  iar apoi pe Calea Moşilor. Pe parcursul marşului, ei au reuşit să atragă şi alţi bucureşteni la mitingul lor. În cele din urmă, protestatarii s-au întors în centrul Capitalei, unde au pus stăpânire pe rondul din Piaţa Universităţii. Proteste au fost şi în Timişoara şi Iaşi. Oamenii militează împotriva proiectului Roşia Montană şi au cerut demisia Guvernului.

Circulaţia a fost blocată pe principalele bulevarde din zonă, tocmai pentru a nu exista probleme.

Protestatarii au plecat în marş spre Piaţa Romană, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Ştefan Cel Mare, Calea Moşilor, ca în final să revină tot în centrul Capitalei. Ei au încercat astfel să răspândească mesajul lor tuturor. Pe parcursului marşului, şi alte persoane s-au adunat la acest protest, iar numărul lor depăşea cu uşurinţă 14 000 de oameni.

Proteste similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară. Sute de timișoreni au ieșit pentru a protesta de asemenea împotriva legii care dă liber exploatării miniere la Roșia Montană.

Manifestanţii cer retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. Mai mult, ei anunţă că nu se vor opri aici, şi vor continua şi zilele următoare cu astfel de mitinguri. Proteste au fost şi la New York. Câteva zeci de protestatari au afişat mai multe pancarte chiar în faţa ambasadei României în metropola americană.

Roşia Montană: A opta zi de proteste în Bucureşti
Embed:


Citeşte mai multe despre:   proteste,   Rosia Montana,   Stiri Cluj-Napoca,   Stiri Brasov,   Stiri Alba Iulia,   Stiri Iasi