Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A vrut să aducă puțin din farmecul Veneţiei în Portul Constanța, dar s-a lovit de birocraţie: Gondola, care trebuia să plimbe îndrăgostiții, nu poate fi înmatriculată

A vrut să aducă puțin din farmecul Veneţiei în Portul Constanța, dar s-a lovit de birocraţie: Gondola, care trebuia să plimbe îndrăgostiții, nu poate fi înmatriculată

Un articol de: - 22 Iul 2016, 08:30
A vrut să aducă puțin din farmecul Veneţiei în Portul Constanța, dar s-a lovit de birocraţie: Gondola, care trebuia să plimbe îndrăgostiții, nu poate fi înmatriculată foto: libertatea.ro Eveniment

Un constănţean a cumpărat o gondolă cu care voia să plimbe îndrăgostiţii dornici de o experienţă romantică. Ambarcaţiunea stă însă din luna mai la cheu, în aşteptarea unor autorizaţii.

Astfel de imagini nu vor deveni prea curând realitate la noi în ţară, chiar dacă dispunem de materie primă. Recent, în portul Constanţa a poposit o gondolă veneţiană, care însă nu poate fi urnită din loc din cauza birocraţiei, arată B1 TV.

După legislația europeană, acest tip de barcă - gondola - s-ar clasa la hidrobiciclete și canoe, lucru care ar duce la neînmatricularea ei de fapt. Acum noi suntem prinși între două legi.

Ambarcaţiunea stă însă de aproape trei luni la cheu, în aşteptarea unor autorizaţii. Proprietarul său, George Scarlet s-a gândit că o gondolă ar fi un punct de atracție pentru constănțeni și turiști.

"Cred că ar fi ceva nou la noi. Și eu m-am pus în locul turistului când am adus-o, chiar dacă nu mai sunt la o vârstă de îndrăgostit, tot m-aș plimba cu ea.

Sunt binevenite, fiecare vine cu afacere nouă să atragă turiști.

E foarte bună daca ar și rula pe luciul apei".

Reprezentanții Căpităniei Zonale Constanța spun că nu vor autoriza gondola până când aceasta nu va fi testată pentru a vedea care este gradul de stabilitate sau cum se comportă atunci când sunt valuri. Ambarcațiunea măsoară 10 metri, a costat 9.000 de euro și are o capacitate de 6 persoane.

Proprietarul spune că va fi nevoit să o vândă, dacă nu va obține acceptul autorităților de a o folosi.S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres