Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A3 Bucureşti-Ploieşti, inaugurată în prezența primului ministru. Ponta: Am râs când se anunțau mii de kilometri și se inaugurau trei metri

A3 Bucureşti-Ploieşti, inaugurată în prezența primului ministru. Ponta: Am râs când se anunțau mii de kilometri și se inaugurau trei metri

Un articol de: - 19 Iul 2012, 09:27
A3 Bucureşti-Ploieşti, inaugurată în prezența primului ministru. Ponta: Am râs când se anunțau mii de kilometri și se inaugurau trei metri Eveniment

Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti a fost inaugurată joi dimineață în prezența primului ministru Victor Ponta și a Ministrului  Transporturilor Ovidiu Silaghi.

Joi a avut loc doar inaugurarea oficială, iar circulația urmează să fie deschisă și cetățenilor abia sâmbătă. Deşi anunţată pentru 20 iulie, inaugurarea în cele din urmă s-a luat decizia ca această dată să fie devansată cu o zi.

Am râs de cei care ziceau de mii de kilometri și după aceea inaugurau trei metri. A fost un dezastru în ultimii ani și sper să-l îndreptăm” a declarat Ponta după tăierea panglicii.

Ar fi fost o greșeală să așteptăm până se fac parcări și benzinării. Dacă mă întrebați pe mine, ar fi trebuit să se circule de azi” a mai spus primul ministru.

Tot joi urmează să fie inaugurată și Autostrada Soarelui pe segmentul Cernavodă-Medgidia la o singură bandă pe sens şi integral pe Medgidia-Constanţa.

Prim-ministrul și Ministrul Transporturilor vor participa și la inaugurarea acestei lucrări.

Construcţia tronsonului Cernavodă-Medgidia a înaintat puternic în luna mai, de la un stadiu fizic de 22% la 54%. Acest tronson s-a aflat în mijlocul unui adevărat scandal anul trecut, când Ministerul Transporturilor a decis să rezilieze contractul cu firma constructoare Colas. Ulterior, construcţia acestui tronson a fost atribuită consorţiului Max Boegl-Astaldi, valoarea contractului fiind de circa 116 milioane Euro, potivit Ziarului Financiar.

Pe de altă parte, tronsonul Medgidia-Constanţa (30,8 kilometri) era construit în proporţie de 85% la 1 iunie, iar anul trecut a fost dat în folosinţă un tronson situat între DN 3 (Murfatlar) şi nodul rutier cu varianta de ocolire a municipiului Constanţa. La acest tronson lucrează tot Max Boegl şi Astaldi pentru circa 139 milioane euro.


A3 a fost inaugurată
Embed:

Citeşte mai multe despre:   inaugurare,   Autostrada Soarelui,   ovidiu silaghi,   Victor Ponta