Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Percheziții la șefii Academiei de Poliție, în dosarul amenințărilor primite de jurnalista Emilia Șercan

Percheziții la șefii Academiei de Poliție, în dosarul amenințărilor primite de jurnalista Emilia Șercan

Un articol de: B1.ro - 23 Mai 2019, 11:22
Percheziții la șefii Academiei de Poliție, în dosarul amenințărilor primite de jurnalista Emilia Șercan Foto: facebook.com/emilia.sercan Eveniment

Procurorii fac percheziții la domiciliile rectorului, prorectorului și altor oficiali ai Academiei de Poliție. Acțiunea are loc în dosarul constituit după ce jurnalista Emilia Șercan a primit amenințări cu moartea, informează B1 TV.

Principalul suspect în acest caz este Bărbulescu George Adrian, ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. El se află sub control judiciar începând din 25 aprilie și este anchetat pentru infracțiunea de șantaj. 

Pe 17 aprilie, jurnalista a publicat pe Facebook mesajul de amenințare primit pe numărul personal de telefon: ”Am cenzurat o parte din conținutul mesajului pentru a-i proteja pe cei dragi mie”.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

”Eu mă încăpățânez să scriu în continuare și vor urma alte dezvăluiri despre alte teze de doctorat, mai ales ale unor profesori care acum sunt și titulari”, a declarat jurnalista de investigație, pentru B1 TV. 

”Leg asta direct de activitatea mea și mai ales de ultimele materiale pe care le-am scris referitoare la Academia de Poliție. Cei care le-au citit au înțeles că urmează și alte dezvăluiri despre alte teze de doctorat, mai ales ale unor profesori care acum sunt și titulari și care au doctorate plagiate la Academia de Poliție”, a mai declarat Emilia Șercan.

Întrebată dacă, după părerea sa, polițistul care a amenințat-o cu moartea a acționat din proprie inițiativă sau a fost pus de cineva să o intimideze, jurnalista a răspuns: ”Mi-e foarte greu să cred că acest polițist a acționat de capul lui pentru că este un tânăr care a terminat în urmă cu un an Academia de Poliție, a rămas în Academia de Poliție ca angajat al acestei instituții fără să aibă un doctorat, fără să fie înscris la un doctorat. Justificările pentru care mi-a trimis mie acel mesaj nu pot să le înțeleg. Singura ipoteză pe care eu pot să o construiesc în momentul de față este că el e doar un intermediar al unor persoane care s-au folosit de el pentru a-mi trimite respectivul mesaj.  Eu sper ca în această anchetă pe care polițiștii împreună cu procurorii o realizează să ni se explice exact cine a trimis mesajul”.

Citeşte mai multe despre:   Academia de Politie,   Emilia Sercan