Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment A MURIT! România a mai PIERDUT O MARE VALOARE! (FOTO)

A MURIT! România a mai PIERDUT O MARE VALOARE! (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 20 Aug 2018, 10:50
A MURIT! România a mai PIERDUT O MARE VALOARE! (FOTO) Eveniment

Academicianul Marius Sala a murit, duminică, la vârsta de 85 de ani, conform unui comunicat de presă al Academiei Române. 

Marius Sala a fost lingvist, cu o solidă carieră internațională, și a ocupat funcția de vicepreședinte al Academiei Române în perioada 2006-2014. De asemenea, timp de peste 20 de ani, a condus Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti".

De-a lungul activității sale, Marius Sala a făcut cercetări în domenii precum lingvistică romanică, hispanistică, istoria limbii române, lingvistică generală, dialectologie română, onomastică. 

"Academia Română l-a ales membru corespondent în 1993, iar în 2001, membru titular. În 2006 şi-a susţinut discursul de recepţie cu tema 'Cei doi stâlpi ai înţelepciunii'. În perioada 26 aprilie 2006 - 24 aprilie 2014 a deţinut două mandate de vicepreşedinte al Academiei Române. Stingerea din viaţă a academicianului Marius Sala, un model de hărnicie şi rigoare intelectuală, de devotament instituţional, de echilibru şi blândeţe, el însuşi "un stâlp al înţelepciunii", va fi resimţită cu mare tristeţe de comunitatea academică din ţară şi din străinătate. Membrii Academiei Române sunt îndureraţi şi aduc un respectuos omagiu la despărţirea de confratele lor", se arată comunicatul de presă al Academiei Române. 

În anul 2000, Preşedinţia României i-a acordat lui Marius Sala Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Comandor, fiind avansat în grad de Ofiţer în 2009. 

Foto: Academia Romana

Citeşte mai multe despre:   Academia Romana,   Marius Sala