Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Academicianul Răzvan Theodorescu: O comisie a unei Universități este mai credibilă decât o comisie a unui minister

Academicianul Răzvan Theodorescu: O comisie a unei Universități este mai credibilă decât o comisie a unui minister

Un articol de: - 20 Iul 2012, 13:18
Academicianul Răzvan Theodorescu: O comisie a unei Universități este mai credibilă decât o comisie a unui minister Foto: botosaneanul.ro Eveniment

Academicianul Răzvan Theodorescu, fost ministrul al Culturii în Guvernul Năstase, a declarat pentru B1 TV că verdictul dat de o comisie de etică a unei universități în cazul de plagiat al tezei lui Victor Ponta ar trebui să fie mai credibil decât cel dat de o comisie formată în cadrul unui minister, cu atât mai mult cu cât Ponta face parte din viața politică.

”O comisie a unei Universități este mai credibilă decât o comisie a unui minister, din motive lesene de înțeles” a spus Theodorescu.

Academicianul a mai subliniat că pentru lumea românească, plagiatul încă nu dă naștere unor critici chiar atât de dure ca în Occident.

”Din punct de vedere politic, pentru români, plagiatul este ceva exotic. Pentru lumea academică, plagiatul este foarte grav. Tânărul Victor Ponta, de acum câțiva ani, a comis niște erori. Mi se pare firesc să-și ceară scuze și incidentul se închide. Nu se închide petru străinătate, care are alte criterii” a arătat Theodorescu.

De asemenea, el apreciază că posibilitatea ca școala doctorală a Facultății de Drept să fie desființată, admisă și de ministrul Ecaterina Andronescu, este una de bun-simț.

Comisa de etică a Universității București a stabilit, vineri, că teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat. Anterior, Consiliul Național de Etică, din subordinea Ministerului Educației, a decis că Victor Ponta nu a plagiat ”conform normelor din 2003”.

Răzvan Theodorescu, despre verdictul de plagiat la adresa lui Ponta
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   plagiat