Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Acord între sindicate, Ministrul Sănătății și cel al Muncii privind plata gărzilor: Oferta este un pas important către normalizarea remunerației în sectorul sanitar

Acord între sindicate, Ministrul Sănătății și cel al Muncii privind plata gărzilor: Oferta este un pas important către normalizarea remunerației în sectorul sanitar

Un articol de: B1 TV - 08 Aug 2016, 23:21
Acord între sindicate, Ministrul Sănătății și cel al Muncii privind plata gărzilor: Oferta este un pas important către normalizarea remunerației în sectorul sanitar Eveniment

Medicii au purtat o nouă rundă de negocieri la Ministerul Sănătăţii. Sindicaliştii au cerut să fie plătiţi pentru gărzile suplimentare. Guvernul a anunţat deja că va aloca 100 de milioane de lei pentru plata gărzilor, bani care vor fi alocați din bugetul Sănătății, a anunțat Ministrul, citat de B1 TV. Vlad Voiculescu susține că timpul de lucru în privința gărzilor suplimentare a fost flexibilizat. Plata sporului de noapte rămâne o problemă ce urmează a fi rezolvată, a mai spus Ministrul. O declarație comună a fost stabilită, prin care medicii să inșeleagă procesul legislativ.

”Medicii sunt importanți pentru noi. Trebuie să arătăm respect și sunt sigur că acest respect va fi întors către pacienți. Vorbim despre un impact bugetar de 100 de milioane lei pentru salarizarea corectă a gărzilor. Acest impact va fi suportat din bugetul Sănătății. Vorbim de remunerarea gărzilor și vorbim de flexibilizarea timpului de lucru. Plățile trebuie plătite la salariul de bază din 2016, lucrurile erau blocate la nivelul lui 2009”, a explicat Voiculescu.

Declaraţiile Ministrului Sănătăţii au calmat spiritele din sectorul medical şi au fost făcute după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor şi Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru.

”Am convenit de comun acord o declarație comună în ideea în care să recomandăm medicilor să înțeleagă procesul legislativ. Din punct de vedere financiar, deja știți sumele: noi i-am rugat pe cei doi miniștri să găsească resurse suplimentare în așa fel încât să intrăm cu toate categoriile profesionale”, a susținut Marisu Sepi, lider sindicat Sanitas.

Potrivit Mediafax, în urma întâlnirii, repezentanţii Federaţiei Sanitas, ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară şi ai Federaţiei Hipocrat, împreună cu Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, aprecizază că oferta făcută medicilor de creşetre a salariilor conform OUG 20/2016 şi de creştere a plăţii gărzilor suplimentare de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de bază majorat, este un pas important către normalizarea remuneraţiei în sectorul sanitar.

Documentul privind majorarea plăţii gărzilor este un angajament ferm şi va fi implementat prin Ordonanţă de Urgenţă, susţin cei doi miniştri, după întâlnirea de la sediul Ministerului Sănătăţii.

”Cred că după 1 octombrie, fără să avem pretenţia că putem să ne comparăm cu vestul Europei, vom avea un sistem medical plătit mai adecvat, mai aproape de principiile acestei profesii.

La sfârşitul lunii august, începutul lui septembrie vom avea primele consultări pe tema salarizării unitare, exact lucrul pe care l-am promis, de a merge înainte şi a găsi echitate pentru celelalte categorii care anul acesta nu au putut fi susţinute din raţiuni bugetare”, a declarat Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   negocieri,   salarii,   medici,   sindicalisti,   Ministerul Sanatatii