Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Moscova anunţă crearea unei comisiei experţi ruso-română pentru diplomaţie publică împreună cu Universitatea din Craiova. Informaţia este infirmată de rectorul instituţie

Moscova anunţă crearea unei comisiei experţi ruso-română pentru diplomaţie publică împreună cu Universitatea din Craiova. Informaţia este infirmată de rectorul instituţie

Un articol de: B1.ro - 11 Oct 2018, 13:11
Eveniment

UPDATE: Într-un răspuns la solicitarea B1.ro, Universitatea din Craiova infirmă această informaţie afirmând că nu are cunoştinţă despre acest subiect şi nici nu are intenţia semnării unui astfel de memorandum. (Detalii AICI)

Apropiere ciudată între Ministerul de Externe din Rusia şi Universitatea din Craiova! Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, a anunţat intenţia de a crea o comisie de experţi ruso-română pentru diplomaţie publică şi dialog ştiinţific şi cultural. 

Această comisie ar urma să fie creată în baza Memorandumul pe care Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe şi Universitatea din Craiova planifică să-l semneze cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Rusia şi România.

"Programul forumului dedicat acestui jubileu include şi desfăşurarea unui simpozion ştiinţific internaţional cu participarea unor renumiţi oameni de ştiinţă ruşi şi români. Este planificată semnarea Memorandumului de cooperare între Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe şi Universitatea din Craiova. Acesta prevede crearea unei comisii de experţi ruso-române pentru diplomaţie publică şi dialog ştiinţific şi cultural” – a declarat diplomatul rus. „Astfel va fi creată o platformă de dialog între cercurile ştiinţifice din Rusia şi România, în cadrul căreia vor fi discutate inclusiv paginile complicate ale istoriei, precum şi o serie de probleme actuale ale relaţiilor bilaterale moderne", a declarat Maria Zaharova conform Tass, citat de rador.ro.

 

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Craiova
 
 
 
Loading...