Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Acțiune de amploare în STB. Polițiștii au mers în autobuze și tramvaie, luni, și au verificat dacă oamenii poartă mască și respectă distanțarea fizică (VIDEO)

Acțiune de amploare în STB. Polițiștii au mers în autobuze și tramvaie, luni, și au verificat dacă oamenii poartă mască și respectă distanțarea fizică (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Iul 2020, 15:54
Acțiune de amploare în STB. Polițiștii au mers în autobuze și tramvaie, luni, și au verificat dacă oamenii poartă mască și respectă distanțarea fizică (VIDEO) Eveniment

O acțiune de amploare a avut loc, luni, în Capitală. Călătorii din mijloacele de transport în comun au fost verificați dacă au mască și dacă o poartă corect. Echipe de polițiști au mers prin autobuze și tramvaie să vadă dacă oamenii respectă regulile de siguranță sanitară. Amenzile sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei, potrivit B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Acțiune de amploare în STB. Polițiștii au mers în autobuze și tramvaie, luni, și au verificat dacă oamenii poartă mască și respectă distanțarea fizică


 

„Bună ziua, de la Brigada Rutieră suntem! Autobuzul a fost oprit pentru a verifica dacă toate persoanele poartă mască!”

Dis de dimineață, polițiștii au ieșit la control în mijloacele de transport în comun din Capitală. Agenții au vrut să se asigure că oamenii respectă regulile de siguranță sanitară și poartă toți mască de protecție sau nu. O altă măsură prevede distanțarea fizică între persoanele care nu fac parte din aceeași familie.

Unii oameni au părut deranjați de acțiunea polițiștilor și le-au cerut să se grăbească.

„Bună ziua, vă rugăm frumos să vă grăbiți, că pierdem legăturile, iar eu sunt după tura de noapte!”, a spus o călătoare.

„Da, am înțeles!”, i-a răspuns agentul.

„Mulțumesc!”, a mai afirmat femeia.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Oamenii spun că au mai trecut prin astfel de controale și că au existat cazuri în care polițiștii au și dat avertismente.

Întrebată dacă a mai luat parte la controale de acest gen, o călătoare, care tocmai coborâse dintr-un autobuz, a afirmat: „Da, da, da, am mai prins, la Dorobanți, la Perla. Se respectă (n.r. – regulile), dar unii oameni poartă (n.r. – mască), alții, nu, și îi dă jos din mașină!”.

La aceeași întrebare, un altul a afirmat: „Da, prin Chitila. Nu (n.r. – am văzut amenzi), doar avertismente”.

O altă femeie a spus, într-o notă ironică: „Eu nu am mai prins, că nu am prea circulat așa. Foarte bună (n.r. – campania). Știu că avem pensiile mai mari și de asta ne și dau mai mult (n.r. – cuantumul amenzilor)”. Ea a fost completată de un alt călător, spre amuzamentul femeii: „Da, ne-au dat la pensie, și acum ne iau înapoi”.
 

România, aproape 46.000 de cazuri confirmate de COVID-19


 

În ultimele zile, autoritățile din România au confirmat peste 1.000 de cazuri de infecție cu coronavirus la fiecare 24 de ore, iar bilanțul arată un total 45.902 de îmbolnăviri depistate și 2.206 de decese în relație cu această boală infecțioasă.

Înainte de bilanțul prezentat luni de către Grupul de Comunicare Strategică, premierul Ludovic Orban anunța că autoritățile discută despre posibilitatea ca masca să devină obligatorie și în spațiile foarte aglomerate. În plus, toate persoanele de pe litoral - rude între ele sau nu - ar putea fi puse să respecte distanțarea fizică.

Întrebat ce măsuri vor fi luate pentru a evita aglomerația și răspândirea noului coronavirus pe litoral, premierul Ludovic Orban a răspuns: „Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”.

Citeşte mai multe despre:   STB