Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Acțiunile Tesla, cel mai mare declin în 24 de ore. Miliardarul Elon Musk, mai sărac cu 16,3 miliarde de dolari

Acțiunile Tesla, cel mai mare declin în 24 de ore. Miliardarul Elon Musk, mai sărac cu 16,3 miliarde de dolari

Un articol de: Andrei Ștefan - 09 Sep 2020, 19:15
Acțiunile Tesla, cel mai mare declin în 24 de ore. Miliardarul Elon Musk, mai sărac cu 16,3 miliarde de dolari Eveniment

Marți, acțiunile companiei Tesla au înregistrat o scădere drastică la Bursa din New York, de 21 de procente, fiind cel mai mare declin înregistrat într-o singură zi de gigantul auto.

 

Miliardarul Elon Musk, mai sărac cu 16,3 miliarde de dolari

 

Concret, averea miliardarului Elon Musk s-a micșorat cu 16,3 miliarde de dolari, transmite Bloomberg

Prăbușirea acțiunilor Tesla a urmat anunțului făcut de General Motors, care a declarant că va plăti două miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp, concurând astfel cu Tesla şi Ford.

Anunțul a „tăiat” 80 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a companiei Tesla, în vreme ce titlurile Nikola au urcat cu peste 4%.

 

Tesla, cea mai valoroasă companie auto din lume

 

La sfârșitul lunii iunie, compania Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, capitalizarea de piaţă a companiei depășind pentru prima dată valoarea Toyota, scrie CNBC.Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

Mai exact, acţiunile Tesla au câştigat 5 procente, ajungând la o valoare maximă de 1.135 dolari, plasând compania la o valoare de aproximativ 206,5 miliarde de dolari, la o diferență considerabilă față de Toyota, evaluată la aproximativ 202 miliarde de dolari.

Preţul acţiunilor pentru producătorul auto, deținut de miliardarul Elon Musk, a crescut cu 170% în acest an.

Înaintea acestui moment, plafonul de piață evaluat pentru Tesla se situa deja undeva la aproximativ 185 miliarde de dolari, mai mult decât General Motors, Ford și Fiat Chrysler Automobiles combinate, cotația sa ridicându-se atunci la aproximativ 1.025 dolari pe acțiune, valoare care a crescut constant.


Elon Musk, al patrulea cel mai bogat om din lume

 

Elon Musk a făcut un salt spectaculos în topul celor mai bogați oameni din lume.

Averea netă estimată a acestuia este de 83 de miliarde de dolari, fiind pe locul patru în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Luna trecută, Musk a intrat în clubul select al celor cu averi de peste 1.000 de miliarde de dolari, datorită pachetului salarial şi a creşterii de 500% a acţiunilor Tesla în perioada ianuarie - august.

În continuare, pe primul loc este Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere estimată la 188 miliarde de dolari.

Fondatorul Microsoft Bill Gates își păstrează locul secund.

 Mark Zuckerberg este a treia cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de aproximativ 100 de miliarde de dolari.

Musk are în continuare planuri mari - producătorul de vehicule electrice Tesla Inc. este „foarte aproape” să atingă să perfecteze un sistem de conducere autonom de nivel 5, ceea ce ar însemna practic o mașină care se conduce singură în orice condiții.

Anunțul a fost făcut de directorul executiv al companiei, care a vorbit despre capacitatea autoturismelor de a parcurge drumuri fără șofer la volan.

„Sunt extrem de încrezător că nivelul 5 sau, în esență, autonomia completă va deveni realitate și cred că acest lucru se va întâmpla foarte curând. Rămân încrezător că vom avea funcționalitățile de bază pentru un sistem de conducere autonom de nivel 5 până la finalul acestui an”, a afirmat Elon Musk, joi, potrivit Reuters.

Citeşte mai multe despre:   Tesla,   Elon Musk